Успела генерална проба фудбалера

У последњој провери уочи почетка олимпијског турнира, фудбалска репрезентација Србије победила је селекцију Шангаја резултатом 6:0 (3:0). Утакмица је одиграна у Шангају на стадиону Донг Хуа без присуства гледалаца.

Голове су постигли Коларов из једанаестерца у 24. минуту, Тадић у 33, Фејса у 42, Живковић у 50, Мрдаковић у 68. и Д. Тошић у 75. минуту.

Селекција Шангаја: Хан, Јанг (Ли Ћан), Вуан, Љу (Чоу Чин), Фон, Тау (Паи), Цијан, Џу, Јан Чу Ган, Фан Ли Ђан, Вуан Ћан (Минћун).

Србија: Стојковић (Стаменковић), Томовић (Вилотић), Јовановић, Рајковић (Качар), Коларов (Д. Тошић), Смиљанић, З. Тошић (Павловић), Фејса (Живковић), Гулан (Богдановић), Тадић (Калуђеровић), Ракић (Мрдаковић).

Репрезентативци Србије показали су  да спремни дочекују почетак Олимпијских игара и већ од првог минута преузели су пуну иницијативу. Прецизни пасови су карактерисалу игру нашег тима и противник је био сабијен на своју половину терена.

У првих 20 минута течне акције нису уродиле правим шансама. Најконкретнији је био Коларов, који је у 17. минуту из слободног ударца са 25 метара снажно шутирао, али је голман Хан одлично реаговао.

Зоран Тошић је у 23. минуту освојио лопту на 40 метара од гола Хана, уследио је јак ударац, а одбијену лопту прихватио је Тадић који је кренуо у дриблинг. Голман кинеског тима га је срушио, а Коларов је прецизним ударцем по земљи реализовао пенал.

Притисак на гол противника је настављен, што је довело до повећања вођства. У 33. минуту, после дуге акције нашег тима, Гулан је изванредно упослио Тадића, који се ослободио противничких играча и са 12 метара послао лопту у дољи десни угао Хановог гола.

Слична акција изведена је и у 42. минуту, када је Фејса одлично видео слободан простор, пустио лопту неколико метара и прецизним ударцем са 20 метара постигао трећи гол.

Селектор Мирослав Ђукић је у полувремену извршио осам измена не желећи да честим променама током другог дела квари ритам игре.

У 50. минуту Павловић је одлично прошао по десној страни, упутио идеалан центаршут, а Живковић је са осам метара лако матирао Хана. Пети гол за Србију постигао је Мрдаковић. По левој страни прошао је Живковић који је центрирао, а Мрдаковић је са пет метара на првој стативи одлично реаговао.

Коначан резултат постигао је Душко Тошић. Била је то једна од најбољих акција на утакмици. Живковић је дубинском лоптом упослио Мрдаковића, који је из прве вратио лопту у празан простор и пронашао Тошића, који је са око седам метара још једном савладао Хана.

Репрезентативци Србије ће сутра тренирати на Градском стадиону у Шангају на којем ће у четвртак у 11 сати по нашем времену играти прву утакмицу А групе против Аустралије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару