Ксијанг одустао због повреде

Актуелни олимпијски шампион и бивши светски рекордер на 110 метара с препонама Лију Ксијанг неће бранити титулу на Играма у Пекингу, пошто је после првог погрешног старта своје квалификационе групе одустао због повреде ноге.

Ксијанг је уочи трке деловао депримирано, да би се после само неколико корака направљених у квалификацијама ухватио за ногу и са болном гримасом на лицу напустио препун стадион "Птичје гнездо", који је занемео после одустајања свог атлетског хероја.

"Лију Ксијанг има две повреде ноге, од којих је једну сада обновио. Ипак, није у питању озбиљна повреда и очекујем да ће се убзо опоравити", рекао је тренер Сун Хајпинг.

Селектор атлетске репрезентације Кине Фенг Шујонг истакао је да се Ксијанг повредио у суботу за време тренинга.

"Јутрос је Ксијанг осетио јак бол у нози, али је упркос томе одлучио да стартује у квалификацијама", рекао је Шујонг и прецизирао да је Ксијанг желео до краја да остане у трци за одбрану титуле.

"Разговарао сам са њим и он је дубоко разочаран што неће моћи да настави такмичење", рекао је Шујонг.

Ксијанг је на Играма у Атини 2004. када је освојио титулу, изједначио светски рекорд Британца Колина Џексона резултатом 12,91 секунди,да би 2006. године поставио нови најбољи резултат свих времена - 12,88 секунди.

На Светском шампионату у Осаки прошле године Ксијанг је освојио своју прву златну медаљу.

Кубански атлетичар Дајрон Роблес, који је данас успешно прошао квалификације на 110 м с препонама, одузео је Ксијангу јуна ове године титулу светског рекордера поставивши нови најбољи резултат свих времена - 12,87.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи