Читај ми!

Европски куп у Београду

Београд ће предстојећег викенда бити домаћин Европског купа у џудоу, на коме ће учествовати више од 250 такмичара из 26 земаља, а организатори турнира најавили су амбиције да тај турнир прерасте у Светски куп.

"Изузетно смо срећни што смо поново домаћини Европског купа, јер је "Србија опен" један од осам који се одржавају у Европи. Сви смо се максимално ангажовали, јер такмичење има озбиљан значај, пошто ће наши такмичари на домаћем терену моћи да одмере снаге са најбољима", рекао је агенцији Бета председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров.

Европски куп се бодује за европску ранг-листу, која доноси повољније позиције за жреб за Европско првенство. Бодовање за светску ранг-листу обавља се преко Светског купа, што је циљ организатора "Србија опена".

"Имамо амбиције да такмичење прерасте у Светски куп, што се бодује за светску ранг-листу и квалификационе бодове за Олимпијске игре. То би много олакшало нашим будућим такмичарима квалификације за Олимпијске игре 2016. године, јер би бодове могли да освајају на домаћем терену", рекао је Тодоров.

Српска џудо организација показала се као добар домаћин још од 2007. године, што потврђује чињеница да се број учесника на Сербиа опену сваке године повећава.

"Ово нам је четврти по реду (турнир). Имамо довољно искуства и све је спремно за учешће више од 250 такмичара из 26 земаља. Сваке године има све више такмичара, а долазе и сви који су били први пут, што значи да смо добри домаћини", рекао је Тодоров.

Србија је 2007. године била домаћин Европског првенства, а то такмичење проглашено је исте године за најбоље организовано такмичење на светском нивоу. Од тада расту организаторске амбиције Џудо савеза Србије.

Европски куп отвориће у суботу у 18.00 министарка спорта и омладине Србије Снежана Самарџић Марковић. Уводне борбе почињу у суботу од 10.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи