Читај ми!

Министарка захвалила Рашовићу

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић захвалила je Вуку Рашовићу на његовом доприносу развоју џудо спорта, промоцији наше државе и наших вредности у свету.

"Џудо савез треба да буде поносан што је расадник оваквих шампиона и легенди. Имала сам задовољство да гледам Вука Рашовића како ради са најмлађима и да се уверим са колико љубави и пажње он ову вештину преноси на неке будуће шампионе", рекла је Самарџић Марковићeва.

Како се наводи у саопштењу, министарка омладине и спорта састала се данас са Рашовићем (72), који је 27. августа добио признање Светске џудо федерације - за изузетан допринос и развој овог спорта. 

"Џудо ми је донео мир са самим собом и омогућио ми да имам пријатеље широм света. Драго ми је што је свет препознао континуитет мојих резултата и тако ме уверио да је спорт најбољи начин ширења позитивне енергије и пријатељства међу људима", рекао је Рашовић.

Као мајстор џудоа Рашевић је достигао звање носиоца пурпурног појаса деветог степена, што је један од највећих нивоа на свету, а за резултате постигнуте на шампионатима света и испољено такмичарско мајсторство Светска асоцијација промовисала га је 2009. у звање гранд мастерс шампиона, што је уједно и највише признање ове Федерације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи