Читај ми!

Француска у финалу

Репрезентација Француске пласирала се у финале Светског првенства у рагбију на Новом Зеланду пошто је победила Велс у полуфиналу са 9:8.

Одлучујући тренутак на мечу догодио се у 18. минуту када је капитен Велса Сем Ворбартон добио црвени картон после старта над француским играчем.

Велшани су пре искључења Ворбартона повели са 3:0 после успешног претварања шута из казне Џејмса Хука, али нису успели да задрже предност.

У наставку утакмице Морган Пара погодио је три казне за Француску и донео јој предност од 9:3.

Велшани су у другом полувремену играли борбено и успели да постигну есеј када је Стивен Џонс носио лопту 20 метара и донео пет поена свом тиму.

Ипак, острвљани нису успели да погоде претварање, а пред крај утакмице Леј Халфпени шутирао је са пола терена, али је његов ударац прошао неколико центиметара испод стативе.

 

Велшани су тако остали на корак од историјског првог финала Светског првенства, а Француска чека победника сутрашњег полуфинала у коме играју Нови Зеланд и Аустралија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи