Читај ми!

Пијанство, па туча

Ванг Менг, кинеска клизачица која је на Зимским олимпијским играма покупила највише медаља, истерана је из националног тима након што се у пијаном стању потукла са менаџерком екипе.

Шампионка у брзом клизању Ванг Менг је, како се наводи, изашла у град, вратила се у хотел пијана и при том је прекршила забрану изласка после 22 сата, а онда је и ударила песницом менаџерку тима која јој је све то спочитала.

Ова клизачица, која је на Олимпијади у Ванкуверу прошле године узела три златне медаље, прво је због инцидента суспендована а сада је и избачена из националног тима. Такође јој је забрањено да учествује на међународним такмичењима.

Својим понашањем, 26-годишња Ванг је "нарушила дисциплину у екипи и наружила имиџ спорта" којим се бави, наводи се у саопштењу администрације.

Агенција Синхуа је јавила да је Ванг случајно исекла руке на стакло и да су јој после туче стављене на десетине копчи.  Са менаџерком тима се потукао и мушки клизач, Лију Сијанвеи, који је успут полупао хотелску имовину, па је и он истеран из екипе брзих клизача.

Преосталих четворо чланова екипе наставиће да се такмиче за национални тим.

Синхуа наводи да је Вангова чувена по темпераментном понашању и да то није први пут да је упала у невољу.

Она је већ једном истерана из тима 2007. године на шест месеци јер је критиковала тактику свог тренера на азијским зимским играма.

Пре два месеца, Ванг и остали чланови клизачког тима потукли су се са обезбеђењем које их је оптужило да су током ноћног изласка у град правили сувише буке. После тог инцидента, у летњем кампу им је стављена забрана изласка после десет сати увече.

Ванг је 2006. године на Олимпијади у Торину освојила једну златну, једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи