Читај ми!

Веслање

Светски куп у Луцерну

Веслачи се налазе у Луцерну, где у петак почиње Сцетски куп. На Светском купу у Луцерну Србију ће представљати шест посада - четверац без кормилара, четверац без кормилара за лаке веслаче, дубл скул са две посаде и женски скиф. Такмичење траје од 8. до 10. јула.

Селектор истиче да све иде по плануТакмичење ће послужити као генерална проба пред Светско првенство на Бледу, када се оверавају визе за Лондон. Светски куп одржаће се од 8. до 10. јула у Луцерну. Веслачи Србије су били на припрема на Бледу и Новом Саду.

На Светском купу Србију ће представљати шест посада: четверац без кормилара Милош Васић, Радоје Ђерић, Горан Јагар и Миљан Вуковић, четверац без кормилара за лаке веслаче Милош Томић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић и Немања Нешић, дубл скул Марко Марјановић и Душан Богићевић, две посаде двојаца без кормилара Никола Стојић и Горан Тодоровић, и Александар Филиповић и Јован Поповић, и женски скиф Ива Обрадовић. Селектор веслачке репрезентације Небојша Илић истакао је да "све иде по плану".

"Одрадили смо прве тренинге. Сви су здрави и орни за старт на Светском купу. У току дана биће жреб и остаје после тога да се тактички припремимо за наступ", рекао је Илић.

Он је додао да су све репрезентације дошле у Луцерн у најјачим саставима и да ће такмичење бити изузетно јако.  "Очекујемо од четверца без кормилара, четверца без кормилара за лаке веслаче и женског скифа да одвеслају у складу са својим рејтингом и формом коју су показали у последње време", рекао је Илић.

Према његовим речима, у Луцерну ће бити последња велика регата уочи Светског првенства на Бледу, крајем августа и почетком септембра. "Имаћемо довољно времена да темпирамо форму за то такмичење, најзначајније у овој години када ћемо покушати да изборимо визе за Олимпијске игре у Лондону", рекао је Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи