Читај ми!

Кевендишу пета етапа

Британац Марк Кевендиш победник је пете етапе традиционалне бициклистичке трке "Око Француске", вожене данас од Кареа до Кап Фрела у дужини од 164,5 километара. Најбољи бициклистички спринтер света, који је прошле године на популарном "Туру" освојио пет етапа, до прве победе у овогодишњем, 98. издању чувене трке дошао је резултатом 3:39,32 сата.

Узбудљив финиш обележен је спринтом велике групе возача, а друго и треће место заузели су Белгијанац Филип Жилбер и Шпанац Хосе Хоакин Рохас у времену Кевендиша, који је на "Туру" забележио укупно 16. етапну победу у каријери.

Током данашње етапе дувао је снажан ветар, проузрокујући велике проблеме бициклистима, па је неколицина била приморана да одустане.

Поредак у генералном пласману остао је непромењен, пошто је водећи Норвежанин Тор Хусховд, данас десетопласирани, задржао секунду предности над Аустралијанцем Кејделом Евансом.

Бициклистички караван сутра прелази из Бретање у Нормандију, где се вози шеста етапа од Динана до Лизуа у дужини од 226,5 километара.

Резултати пете етапе:

1. Марк Кевендиш (В.Британија) 3:38,32 сати
2. Филип Жилбер (Белгија)
3. Хосе Хоакин Рохас (Шпанија)
4. Тони Галопин (Француска)
5. Џерент Томас (В.Британија)
6. Андре Грајпел (Немачка)
7. Себастијан Ино (Француска)
8. Вилијам Боне (Француска)
9. Данијел Ос (Италија)
10. Тор Хусховд (Норвешка)

Генерални пласман:

1. Хусховд 17:36,57
2. Еванс +1 секунда
3. Франк Шлек (Луксембург) +4
4. Дејвид Милар (В.Британија) +8
5. Андреас Кледен (Немачка) +10

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи