Стрељаштво

Стрелци отпутовали у Кореју

Репрезентативци Србије у стрељаштву отпутовали су из Сиднеја у јужнокорејски град Шангвон, где ће од 7. до 15. априла учествовати на другом овогодишњем Светском купу пушком и пиштољем.

Аустралијско - азијску турнеју настављају следећи такмичари:

Пушка, сениори: Стеван Плетикосић (Чика Мата), Драган Марковић и Немања Миросављев (Нови Сад).
Сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић (Нови Београд Ушће), Лидија Михајловић (Ниш).
Пиштољ, сениори: Дамир Микец (Полицајац), Андрија Златић (Алекса Дејовић, Ужице), Димитрије Гргић (Акадамац).
Сениорке: Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030).

Уз селектора Зорана Стојиљковића, у стручном штабу је и тренер репрезентације Иван Квасневски.

"Искористили смо одлично боравак у Сиднеју после Светског купа и до поласка за Кореју  тренирали смо веома напорно. Оптимиста сам, мислим да можемо у Кореји да освојимо још неку олимпијску визу за Лондон. Поготово што смо се прилагодили на временску разлику и одморили", изјавила је Зорана Аруновић.

У Сидеју су српски стрелци имали лепе успехе, чак шест финала, али без иједне визе за Лондон.

Шеста места припала су Јасни Шекарић (МК пиштољ), Немањи Миросављеву (МК пушка - тростав), Андреи Арсовић (ваздушна пушка) и Бобани Величковић (ваздушни пиштољ), седми је био Дамир Микец (МК пиштољ), а осми Андрија Златић (ваздушни пиштољ).

У Шангвону ће се у свим дисциплинама МК оружјем делити по две олимпијске визе, у дисциплинама ваздушним оружјем по три. Стрелци који су на светском првенству у Минхену прошле године и на Светском купу у Сиднеју већ испунили олимпијску норму за Лондон не конкуришу, као и стрелци из земаља које у тој дисциплини имају већ обезбеђена два места.

Од српских стрелаца олимпијску визу имају Немања Миросављев (пушка), Зорана Аруновић, Андрија Златић и Дамир Микец (пиштољ).

Преостала два Светска купа у 2011. години биће одржана од 14. до 22. маја у Форт Бенингу (САД) и од 16. до 23. јуна у Минхену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи