Чавић: Медаље као основ за побољшање услова у Србији

Српски пливач и првак света у трци на 50 метара лептир Милорад Чавић рекао је да се нада да ће успеси српских такмичара на шампионату света у Риму допринети побољшању услова за рад и тренирање у спортовима на води у Србији.

"Знам да је Београд конкурисао за организацију Светског првенства 2013. године, али су нас одбили јер немамо базене. Овај град је у стању да то организује, али мислим да се тако нешто неће догодити док се ја бавим пливањем", изјавио је Чавић на конференцији за новинаре у скупштини Београда.  Чавић је рекао и да разуме став оца Нађе Хигл, који је коментаришући вест да је његова ћерка после медаље у Риму добила стан, изјавио да је њој, пре свега, потребан базен у којем ће моћи да тренира.

"То се и ја питам... Планирам за два месеца да дођем да тренирам у Београд, али још увек не знам где. Искрено, не знам шта да кажем клинцима који хоће да почну да тренирају пливање", признао је Чавић, који је од прошлогодишњих Олимпијских игара у Пекингу тренирао у Италији.

Чавићев тренер Петар Поповић, који је недавно именован за директора базена у спортском центру Милан Гале Мушкатировић, рекао је да је сада прави тренутак да се крене у обнову базена.

"Надам се да ћемо ружну слику о базенима у Београду врло брзо да променимо. Сада имамо добар импулс да ревитализујемо запуштене објекте. Успеси свих наших пливача довели су до позитивног скока. Људи то препознају и верујем да ће надлежни подржати нашу акцију", поручио је Поповић.

Градски секретар за спорт Аца Ковачевић рекао је да је Београд до сада помагао пливачима колико је могао и најавио почетак радова на реновирању неколико базена.

"Ови људи су врло скромни, јер су учинили много за нас и дали нам задатак. Очекујемо од Милорада и осталих пливача нове медаље, којих сигурно неће бити без бољих услова за рад. Имамо неколико базена који би требало да раде, као што су "25. мај" (СЦ Милан Гале Мушкатировић) и "11. април" на Новом Београду. Морамо да створимо услове за садашње, али и будуће генерације", казао је он.

Италијански тренер Андреа Де Нињо, са којим је Чавић радио у протеклих годину дана, рекао је да за њега највеће достигнуће нису медаље у Риму, већ оно што је могао да види јуче на улицама Београда.

"Имао сам велику одговорност када сам почео да радим са Милорадом, али и према људима у Србији. Он је у Риму пливао још боље него прошле године у Пекингу. Ипак, највеће достигнуће нису само медаље у мом родном Риму, већ оно што је јуче било у Београду. Видео сам много емоција код људи, иако нисам разумео шта су причали", закључио је Де Нињо.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару