Самарџић Марковић: За пливаче одговоран Пливачки савез

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић изјавила је да није одговорна зато што светска шампионка у пливању Нађа Хигл није добила довољно новца за припреме, већ је то Пливачки савез Србије.

"Не осећам се одговорном и то би требало питати савез. Министарство за Пливачки савез Србије издваја око 25 милиона динара годишње, а савез је дужан да пливаче даље пази и омогућава им припреме и такмичења", рекла је Снежана Самарџић Марковић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Она није прецизирала колико је новца за припреме добила светска шампионка, и додала да Нађа Хигл добија стипендију, као и пливачи Милорад Чавић, Иван Ленђер и Чаба Силађи.

"Нађа ће добити награду за медаљу, по Уредби о националним признањима", рекла је Снежана Самарџић Марковић.

Министарка омладине и спорта је истакла да је била у Риму на Светском првенству у спортовима на води и да успеси спортиста из Србије за њу нису изненађење.

"Она је своје потенцијале показала још на овогодишњој Универзијади и ја сам с њом разговарала у суботу о даљим плановима и она има поверења у оно што заједнички радимо", рекла је министарка спорта и омладине.

Додала је да се за програме спортских савеза годишње издваја више од милијарду динара, а месечне стипендије спортиста износе између 24.000 динара и 50.000 динара.

"Доста улажемо и у спортску инфраструктуру и ја сам у протекле две године отворила четири нова базена, а обновљени базен Републичког завода за спорт служиће Пливачком савезу Србије као национални тренажни центар, где ће пливачи моћи да се припремају без трзавица и проблема", рекла је Снежана Самарџић Марковић.

Министарка је истакла да због недавних успеха спортиста неће дозволити смањење финансирања спорта у наредном периоду.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару