Седам светских рекорда у Риму

На Шампионату света у Риму ређали су се рекорди један за другим. Светске рекорде постигли су: Џесика Шипер, Сијело Фиљо, Рајан Лохте, Ан Меј Пирс, Жао Ђинг, Кристијан Спрингер и кинеска штафета 4х200 м слободно жене.

Аустралијска пливачица Џесика Шипер освојила је златну медаљу на 200 метара лептир стилом, пошто је у финалној трци оборила светски рекорд резултатом 2:03,41.

То је за 73 стотинке боље време од досадашњег рекорда (2:04,14), којег је јуче у квалификацијама поставила Американка Мери Дешћенца. Досадашња рекордерка је, иначе, у финалу остала без трофеја.

Сребрну медаљу освојила је Кинескиња Зиге Лиу резултатом 2:03,90, а бронзану Мађарица Катинка Хосу са 2:04,28.

Бразилац Цезар Сијело Фиљо освојио је златну медаљу на 100 метара слободно, препливавши у финалној трци ту деоницу у времену новог светског рекорда - 46,91 секунди.

Фиљо је за 14 стотинки надмашио досадашњи рекорд Аустралијанца Имона Саливена (47,05), постигнут прошле године на Олимпијским играма у Пекингу.

Сребрна и бронзана медаља припале су Французима Алану Бернару (47,12) и Фредерику Бускеу (47,25).

Амерички пливач Рајан Лохте освојио је златну медаљу на 200 метара мешовитим стилом, пошто је у финалној трци победио у времену новог светског рекорда - 1:54,10 минута.

То је за 13 стотинки бољи резултат од досадашњег рекорда његовог земљака Мајкла Фелпса (1:54,23), постављеног прошле године на Олимпијским играма у Пекингу.

Сребрну медаљу освојио је Мађар Ласло Чех резултатом 1:55,24, а бронзану Американац Ерик Шанто са 1:55,36.

Светске рекорде постигли су још: Ан Меј Пирс (Канада) у полуфиналу 200 м прсно - 2:20,12, Кинескиња Жао Ђинг у финалу 50 м леђно (27,06), Кристијан Спрингер (Аустралијанац) је на 200 м прсно пливао 2:07,31. Светски рекорд поставила је и женска штафета Кине у трци 4х200 м слободно - 7:42,08. 

У четвртак је као и у среду, оборено седам светских рекорда, укупно чак 29. А до завршетка шампионата у Риму преостала су још три такмичарска дана.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару