Бициклизам

Жолт Дер победио на „Геменц купу“ у Мађарској

Српски репрезентативац Жолт Дер, победио је у генералном пласману трке „Геменц куп“ (категорија 2.2) завршене после две етапе у Сексарду.

Дер је у обе етапе освојио друго место (зарадио је по пет светских бодова) и тријумфовао је и у укупном пласману и за то ће добити 40 бодова за ранг листу Европа тура.

,,Изванредна вожња не само Дера, коме све честитке за овај изузетан успех, него и свих осталих српских репрезентативаца" - није штедео комплименте после трке вођа репрезентације, шеф струке у Партизану Бранко Бановић. - Тактички су сјајно извезли етапу и то је и било одлучујуће да Дер победи и у коначном поретку. На 500 метара пре циља, на брду Калварија где се налази и монументални споменик, у бегу групе од пет возача био је Драган Спасић. Међутим, само је Аустријанац Адам Хомолка успео да се издвоји из те групице. Остали су ухваћени од главне групе и Дер је освојио друго место са неколико секунди заостатка у односну на Хомолку а испред Хрвата Матија Квасине у хрватској екипи Пурис.

У етапи, дугачкој 144 километра у околини Сексарда, сјајно је возио и Иван Стевић који је на једном пролазном циљу био први, на једном трећи и победио је у генералном пласману пролазних циљева. Габор Каса је једном победио и једном био други на брдским циљевима и освојио је укупно треће место у овом бодовању.

Стевић је трку завршио на десетом месту у генералном пласману. Репрезентација Србије је друга у конкуренцији 12 селекција, иза националног тима Словачке.

Жолт је на јунској ранг листи био 202. са 46 бодова, а на „Геменц купу" је освојио укупно 50 и сигурно ће направити велики скок. Ово је други успех Дера, српског професионалца у италијанском тиму „Ћентри дела калцатура" ове године на тркама категорије 2.2. На трци „Кроз Србију" у јуну заузео је друго место у укпном пласману уз два постља - други у четвртој и трећи у седмој етапи. Носио је и жуту мајицу после четврте етапе.

Коначан пласман 35. „Геменц купа": 1. Жолт Дер (Србија) 8:39,13 часова, 2. Матеј Јурчо (Словачка) +7 секунди, 3. Матеја Квасина (Хрватска, Пурис) + 13...10. Иван Стевић (Србија) + 1,27, 14. Габор Каса, 20. Драган Спасић, 27. Александар Миливојевић (сви Србија) итд. На трци су учествовали и српски возачи Александар Дукић, Срђан Омаковић и Бранко Марковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару