Канћелара изгубио жуту мајицу

Француски бициклиста Брис Феилу победник је седме етапе Трке око Француске, која је у дужини од 224 километра вожена од Барселоне до Аркалиса у Андори, а жуту мајицу је од Шпанца Фабијана Канћеларе преузео Италијан Риналдо Ноћентини.

У првој брдској етапи на овогодишњој трци, која је завршена великим успоном на надморској висини од 2.200 метара, 24-годишњи Феилу је изненадио фаворизоване возаче Астане. Кренуо је у бег десетак километара пре циља и мимо свих очекивања успео да сачува свежину и на крају убедљиво тријумфује.

Феилу је етапу превезао за шест сати, 11 минута и 31 секунду и пет секунди је био бржи од свог сународника Кристофа Кема. Трећи је био Немац Јоханес Фролингер са заостатком од 25 секунди.

Ноћентини је био четврти, а кроз циљ је прошао 26 секунди после победника и то му је било довољно да неочекивано преузме вођство у генералном пласману.

Водећи возачи Астане Американац Ленс Армстронг и Шпанац Алберто Контадор нису имали довољно снаге да у финишу испрате Ноћентинија. Успешнији у томе био је Контадор, који је био девети, па он сада у генералном пласману заузима другу позицију са заостатком од две секунде.

Армстронг је покушао да држи корак са клупским колегом, али је последњи напад Контадора био исувише снажан за 37.годишњег Американца, који је на крају заузео 15. место. У генералном пласману Армстронг је сада трећи, са заостатком од осам сеунди у односу на водећег Ноћентинија.

Канћелара, који је жуту мајицу носио шест дана, није могао да прати темпо водећих и почео је да заостаје већ на почетку успона. На крају је за победником заостао 9,16 минута и испао је из првих 20 у генералном пласману.

У суботу се вози осма етапа од места Андора Ла Веља до Сен Жиронса у дужини од 176 километара.

Резултат седме етапе
1. Брис Феилу (Француска) 6:11,31
2. Кристоф Керн (Француска) +5 секунди
3. Јоханес Фролингер (Немачка) +25
4. Риналдо Ноћентини (Италија) +26
5. Егои Мартинес (Шпанија) +45
6. Кристоф Риблон (Француска) +1:05
7. Жером Пино (Француска) +2:32
8. Хосе Иван Гутиерес (Шпанија) +3:14
9. Алберто Контадор (Шпанија) +3:26
10. Кадел Еванс (Аустралија) +3:47

Генерални пласман
1. Ноћентини 25:44,32
2. Контадор +6 секунди
3. Армстронг +8
4. Леви Лепхајмер (САД) +39
5. Бредли Вигинс (В. Британија) +46
6. Андреас Клоден (Немачка) +54
7. Тони Мартин (Немачка) +1:00
8. Кристијан Ванде Велде (САД) +1:24
9. Енди Шлек (Луксембург) +1:49
10. Винћенцо Нибали (Италија) +1:54

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару