Андреа Арсовић освојила бронзу

Званична европска шампионка ваздушном пушком из Меракера ове године, Андреа Арсовић освојила је бронзану медаљу овим оружјем на трећем Светском купу ове сезоне у америчкој војној бази Форт Бенинг у Џорџији.

Друга српска репрезентативка Лидија Михајловић заузела је 58. место у конкуренцији 73 такмичарке са 588 кругова. Она се, после вишемесечне паузе због породичних обавеза, вратила на ватрену линију...

Арсовићева је у финале ушла  са пете позиције са основним резултатом до 397 кругова колико су имале још три такмичарке,али је одлично гађала финале 102,3 круга и дошла до трофеја! За 0,3 круга претекла је Хрватицу Пејчић, бронзану са ОИ у Пекингу 2008. и нашла се на победничком постољу са две Кинескиње  Силинг Ји и Лиукси Ву!

Ово је прва медаља са Светских купова Андреје Арсовић у каријери и прва ове сезоне пушком за српско стрељаштво, и укпно друга у Форт Бенингу јер је ваздушним пиштољем победио Дамир Микец.

Арсовићева, чији је тренер у Партизану Драган Доневић  није крила задовољство због овог успеха:

- Пресудило је добро финале, била сам прибранија и мирнија од ривалки. Иначе, ове сезоне добро гађам плеј оф, показало се то и у Форт Бенингу. Само је победница имала више од мене,103,3 круга!

Резултати, ваздушна пушка, жене: 1. Силинг Ји (Кина) 501,3 (398), 2. Лиукси Ву (Кина) 500,8 (399), 3. Андреа Арсовић (Србија) 499,3 (397) итд. Финале вредело 396 кругова четири такмичарке распуцавале за једно место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи