Микец: Хвала Београду

Дамир Микец освојио је златну медаљу на Светском купу у Форт Бенингу у Џорџији (САД) и то му је треће одличје, има два сребра из Минхена прошле године и Пекинга ове године!

- Сањао сам златну медаљу и сан се испунио - каже Дамир Микец. - Искрено, нисам се надао трофеју ваздушним пиштољем, ове сезоне сам боље гађао МК пиштољем. Помогло је што сам пре неколико недеља, уз помоћ тренера у Звезди Ивана Квасневског променио и дотерао рукохват на пиштољу. Легао ми је и резултати су дошли. Сродио сам се са оружјем, гађам без муке, сигуран сам у њега...

У основном делу, Микец је имао 586 кругова и, како каже, умало да поквари резултат када је после максималних 100 кругова у четвртој серији „убио" 95 кругова!

- Обично је тако,  ми стрелци кажемо„после стотке -мотка", али сам се борио до краја и ушао у финале са прве позиције са истим резултатом као Казахстанац Јунузметов. И финале је било добро, иако је почео да ме стиже са четири прва хица, али се све окренуло када је седмом дијаболом убио 8,9 а ја  9,9 кругова. Ово ме је осколило, у наставку сам имао три центра, 10, 1, 102, и 10,4  и победио са скоро два круга предности - причао је Дамир Микец после узбудљивог финала у коме је на трећем месту остао званични светски шамион и олимпијски победик из Пекинга Кинез Панг!

Микец је одлазак на прва два Светска купа сам платио. Стрељачки савез Србије суочен са беспарицом, моро је да замоли стрелце да плате трошкове а да им се касније надокнади новац, али само за Пекинг. Сиднеј је и даље трошакаод неколико хиљада евра за Микеца!

- После Пекинга отворио сам душу, рекавши у интервјуу да нема смисла да освајамо медаље за Србију и да сами плаћамо за то. Имало је, изгледа, ефекта, јер  нам је Град Београд захваљујући градоначелнику Драгану Ђиласу, платио одлазак у Форт Бенинг и на томе су му сви стрелци веома захвални. Остаје мој лични проблем а то је Сиднеј али се  надам се да ће се наћи неки пријатељ спорта да ми помогне, много би ми значило...

Микец се захвалио својим спонзорима Алтамеду и „Рич енд свит", личном тренеру,брату Горану Микецу и тренеру репрезентације Миријани Максимовић и нагласио:

- Ова медаља много значи не само за мене него и за целокупно српско стрељаштво. Четврти Светски куп је од 28. јуна до 4. јула у Београду и због јавности и љубитеља спорта лепо је доћи на то такмичење са две медаље око врата, а можда ће их бити и више овде у Форт Бенингу пошто гађам и МК пиштољем. Такође, све што радим је у функцији припрема за Шампионат света у Минхену крајем јула и почетком августа. Желим да већ у главном граду Баварске обезбедим олимпијску визу за Лондон 2012. То је циљ сезоне...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи