Веслачи из региона на Ади

Највише медаља на међународној регати у Београду, припало је веслачима Партизана, који су освојили чак 11 одличја. Они су у суботу и недељу освојили седам златних, три сребрна и једно бронзано одлучје.

На традиционалној регати, која се одржава 30 година било је више од 300 учесника из осам држава.

На другом месту по броју медаља налази се Смедерево (3-5-1), док је трећи Данубиус из Новог Сада (4-3-1).

Никола Симовић и Вук Матовић освојили су прво место у двојцу без кормилара, оставивши другопласирану посаду из Хрватске за шест секунди иза себе. У изузетно неизвесној трци скифова за јуниоре Александар Филиповић домогао се сребра, док је злато припало Борису Гардијану из Загреба.  

Игор Луцић и Лука Ђорђевић, прошлогодишњи светски јуниорски прваци убедљиво су победили у двојцу без кормилара. Постигли су време 6:32,53 чиме су показали да се налазе у врхунској форми. 

Други дан финалног програма Београдске интернационалне регате започет је убедљивим тријумфом Зорице Мрђе у скифу. Веслачица Чуруга је кадеткиња, а освојила је прво место у јуниорској конкуренцији и наметнула се као озбиљан кандидат за Олимпијске игре младих у Сингапуру у августу ове године. 

Наше најбоље сениоре на Бледу наредног викенда очекује прва регата Светског купа, па су они пропустили такмичење на Ади Циганлији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи