"Менаџмент у спорту"

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац прецизирао је да је брига о образовању и усавршавању спортских стручњака један од циљева и задатака националног олимпијског комитета.

На отварању шесте Међународне конференције "Менаџмент у спорту" Дивац је навео да се ОКС, сарађујући са научним институцијама, труди да допринесе образовању спортских стручњака, али и спортиста који ће након активне каријере започети нови живот бринући за своју егзистенцију и егзистенцију породице.

"Данас смо овде да вас охрабримо и подржимо да истрајете у свом усавршавању јер ћете на тај начин значајно допринети себи, али и данашњим и будућим нараштајима да здравије живе, поштују себе и друге, пропагирају принципе олимпизма и то преносе на нове генерације", рекао је Дивац у згради Алфа универзитета.

Конференција се одржава у организацији Факултета за менаџмент у спорту и ОКС, а учеснике и госте из Грчке, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Бугарске и Србије поздравили су председник Организационог одбора Конференције Ђорђе Нићин, декан Факултета за менаџмент у спорту Едита Кастратовић и ректор Алфа универзитета Ђорђе Мачванин.

"Развој спорта није могућ без знања, не само о спортским принципима и вештинама, него и економији и успешном управљању спортским организацијама, системима и процесима у друштву у целини, будући да је спорт интегрални део друштва", оценила је Кастратовићева.

Дивцу је додељена захвалница због дугогодишње сарадње и помоћи националног Олимпијског комитета при организацији Конференције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи