Фестивал женског спорта

На простору и спортским теренима Аде Циганлије у недељу 23. 05. 2010. године очекујемо учешће преко 2000 девојчица и жена. Фестивал женског спорта је јединствен у свету, мултидисциплинарнни спортски пројекат намењен женама свих узраста у домену врхунског и рекреативног спорта из 34 спортске дисциплине.

Ова манифестација настоји да ангажује што више жена, спортских организација или институција, јавних и приватних субјеката директно или индиректно везаних за развој и афирмацију женског спорта.

Развијање свести о неопходној присутности рекреације и спорта као сигурног пута ка здрављу и личној сатисфакцији дуготрајан је и мукотрпан процес. Тек незнатан број жена у Србији упражњава свакодневно физичке активности или одлазак на неки од фитнес програма. Рекреативно вежбање (аеробик, плес, трчање у природи, вожња бицикла) или сличне активности су корисне за постизање, развијање и побољшање нашег стања здравља или, зашто не, наше лепоте. Врхунски спорт је синоним за припрему и тренинг у циљу постизања одређених вештина до највећих спортских перформанси. Сходно томе, бављење спортом и спортском рекреацијом унапређују здравље жена, њихов академски, лични и професионални развој.

Стратешки императив пројекта ФЕСТИВАЛ ЖЕНСКОГ СПОРТА је подстицања већег учешћа жена у спортским и рекреативним активностима у правцу креирања нових генерација здравих и успешних жена.

На фестивалу ће учествовати 46 спортских клубова из Београда и Србије као и рекреативке свих узраста које ће демонстрирати своје умеће из 32 спортске дисциплине под слоганом "Жене бирају спорт." Грациозне, снажне и храбре, посвећене спорту, и ове године ће се представити на многобројним отвореним теренима Аде Циганлије, са жељом да презентују трофејне спортске гране као и да популаришу и омасове женски спорт. Зато се надамо да ће ових 2.000 жена постати наше амбасадорке широм Србије у циљу омасовљења и промоције женског спорта.

Програм Фестивала:

Рекреативни програм Фестивала - пријаве на дан Фестивала

АCTIVE WOMEN"

        11: 00 женска рекреативна трка Холмер трим 1200 м.

  • 11: 30 спид бадминтон терен код Холмер трим стазе

  • 12: 00 дан фитнеса ( справе за фитнес на отвореним теренима Аде Циганлије, вежбање са инструкторима масовне фитнес рекреације ), одбојка, бадминтон, пикадо - спортски терени

Презентација такмичарског спорта

ОД ПРВОГ КОРАКА ДО ПОБЕДНИЧКОГ ПОСТОЉА"

ЦЕНТРАЛНА БИНА (кошаркашки терени)

  • 13:00 Отварање Фестивала

  • 13:15 Промоција фитнеса - учеснице девојчице узраста до 15 година из целе Србије.

  • 14:00 Демонстрација борилачких спортова карате, рвање, теквондо, џудо, аикидо бокс, кик бокс као и осталих спортова као што су: мачевање, ритмичка и спортска гимнастика, фитнес, плес, капуера, тај чи, синхроно пливање, ватерполо, рафтинг, карате, планинарење итд.;

  • 17:00 Затварање Фестивала МАМБО СТАРС и плесни клубови из Београда, Час салсе и латино плеса за све присутне.

СПОРТСКИ ТЕРЕНИ

12:00 Минирукомет - пројекат намењен најмлађим рукометашицама на теренима код Холмер трим стазе

  • 12:00 Корфбол - прволигашке екипе на теренима код Холмер трим стазе

  • 12:00 Одбојка на песку, Вертикално пењање, Софтбоол

  • 14:00-17:00 Тениски турнир „ АС ЗА НАС "

  • 12:00-16:00 Мини-баскет и кошаркашки турнир за млађе и старије пионирке, учеснице из многих градова Србије.

  • 16:00-18:00 Национални Турнир у малом фудбалу за пионирске категорије - фудбалски стадион

  • 16:00 Полигон за спорт и рекреацију деце са хендикепом.

  • 13:00 - 17:00 Програм „КЕРМЕС" и „БАШ ЧЕЛИК" забавно - спортки полигони за родитеље и децу.;

  • 13:00:15:00 БЕБИ СПОРТ- спортски полигони за децу предшколског узраста.

Пратећи програми

  • Мики Антић - ЖЕНСКОМ СПОРТУ - изложба фотографија на тему женског спорта кроз радни век доајена спортске фотографије;

  • ЕXПО-СПОРТ ( штандови); презентација клубова, спортских школа и фитнес центара.

  • Бесплатна дечије игралишта (замкови, скакаонице), атлетски полигони.

Носилац реализације и техничке организације је Спортски савез Раковице под покровитељством Министарства омладине и спорта, Градског секретаријата за спорт и омладину, Олимпијског комитета Србије и ЈП Ада Циганлија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи