Андреа Арсовић до злата уз два рекорда

Чланица стрељачке репрезентације Србије Андреа Арсовић освојила је златну медаљу на Медитеранским играма у Пескари у гађању ваздушном пушком на 10 метара.

 Арсовићева је резултатима од 398 упуцаних кругова у основном делу такмичења и 502 круга са финалом поставила два рекорда Медитеранских игара. Стари рекорд у основном делу износио је 397 кругова, а коначан, са финалом, 498,6.

"Ваздушном пушком за час у финалу можете да изгубите круг предности, па и више. Зато сам максимално концетрисано гађала у плеј-офу, практично и није било лошег хица, једину деветку опалила сам другом дијаболом и то 9,6, што и није лоше. Све остало били су хици у центар. У целини одличан резултат. Пресрећна сам", казала је Арсовићева.

Сребрну медаљу освојила је Петра Цубласинг са коначним резултатом 499, 9 кругова, а бронзану њена земљакиња Еланија Нардели са 497,1 кругом.

Друга српска представница у истој дисциплини Лидија Михајловић освојила је пето место, пошто је упуцала 495,9 кругова.

"Сада ми је пуно срце, када немамо златну медаљу, као да немам једну руку", рекао је после такмичења задовољни селектор Србије Зоран Стојиљковић.

"Веровао сам у Андреу и она је поверење оправдала. Сада на крилима новог успеха, јер није мала ствар у три дана такмичења освојити пет медаља, можемо да очекујемо још лепих вести са ватрене линије до краја турнира", додао је Стојиљковић.

Дамир Микец је раније малокалибарском пиштољем "упуцао" сребрну медаљу, а исти подвиг начинили су и Андрија Златић ваздушним пиштољем и Немања Миросављем малокалибарском пушком 60 лежећи. Златић је у Пескари освојио и бронзану медаљу.

Немања Миросављев и Стеван Плетикосић изборили су пласман у финале у гађању малокалибарском пушком тростав, три пута 40 метара. У уторак ће на ватрену линију изаћи и Јасна Шекарић и Зорана Аруновић, које ће гађати ваздушним пиштољем.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару