Нова победа Фараре

Американац Тајлер Фарар победник је десете етапе бициклистичке Трке око Италије, која је данас у дужини од 230 километара вожена од Авелина до Битонта. Вођство у генералном пласману задржао је Александар Винокуров из Казахстана. У среду је на програму 11, најдужа етапа на трци, од Лућере до Аквиле.

Први у генералном пласману је, и даље, Александар Винокуров из Казахстана, који има минут и 12 секунди предности у односу на другопласираног Аустралијанца Кардела Еванса.

Фарар је први остварио две етапне победе на овогодишњем Ђиру захваљујућу изванредном спринту у последњих неколико стотна метара.

Етапа је имала само један мањи брдски циљ треће категорије, па су возачи  све време били у групи. Два покушаја бега лако су неутралисана и све је одлучено у последњих хиљаду метара.

Тада су возачи почели буквалнко да се гурају да би заузели што боље позиције за спинт, а најуспешнији у томе били су чланови екипе Гармин. На чело каравана пробио се Џилијан Дин, који је након последње кривине пре циља пропустио клупског колегу Фарара.

Тако је Американац остварио другу етапну победу, после тријумфа у другој етапи у Утрехту, и задржао црвену мајицу као возач који је сакупио највише поена.

У среду је на програму 11, најдужа етапа на трци, која ће у дужини од 262 километра бити вожена од Лућере до Аквиле, града који је прошле године тешко оштећен у катастрофалном земљотресу у коме је живот изгубило 308 особа.

Резултат десете етапе

1. Тајлер Фарар (САД) 5:49,14

2. Фабио Сабатини (Италија)

3. Џулијан Дин (Н. Зеланд)

4. Роби Мекивен (Аустралија)

5. Роберт Ферстер (Немачка)

6. Себастијен Ино (Француска)

7. Андре Грејпел (Немачка)

8. Данило Хондо (Немачка) сви у времену победника

Генерални пласман:

1. Александар Винокуров (Казахстан) 38:59,00

2. Кадел Еванс (Аустралија) +1,12

3. Винћенцо Нибали (Италија) +1,33

4. Иван Басо (Италија) +1,51

5. Марко Пиноти (Италија) +2,17

6. Ричи Порте (Аустралија) +2,26

7. Владимир Карпет (Русија) +2,34

8. Стефано Гарцели (Италија) +2,47

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи