Поповићу стреличарски Трофеј Београда

Јуниору младог београдског стреличарског клуба Елит арчери Луки Поповићу, чији је покровитељ књегиња Јелисавета Карађорђевић, припао је пехар за укупно најбољи резултат на традиционалном Трофеју Београда, који је на теренима фудбалског клуба Трудбеник организовао Београдски стреличарски клуб (БСК), уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Београда.

Поповић је олимпик стилом за јуниоре у дисциплини ФИТА 2 пута 70 метара постигао 590 кругова, што је био и у најбољи резултат такмичења.

Олимпик стилом у сениорској конкуренцији после распуцавања победио је Предраг Бекић из Панчева, друго место припало је Марцелу Бирђану из Вршца, док је бронзу освојио Милован Вујин из Панчева.

У квалификацијама, најбољи резултат имао је Марцел Бирђан од 572 круга.

Компаунд стилом (сложени лук, лук са точкићима), победио је члан Калемегдана Лубиша Урошевић, савладавши у финалу Ласла Сабоа из клуба "К 2005". Треће место освојио је Данило Миоковић из Панчева, који је у квалификацијама имао најбољи резултат од 690 кругова.

Најбоља такмичарка олимпик стилом била је Тања Савић уз клуба "НС 2002" са538 кругова, друга је била Светлана Николић из Ниша са 514 кругова, док је треће место освојила Романа Царан из клуба "НС 2002" са 371 круга.

У дисциплини компаунд за сениорке, после распуцавања најуспешнија је била Биљан Митровић, друго место припало је Албини Црквеник, док је трећа била Радмила Батинић (све БСК). Албина Црквеник је била најбоља у квалификацијама са 548 кругова.

Најбољи јуниор олимпик стилом био је Лука Поповић са 590 кругова, најуспешнији омладинац кампаунд стилом био је Петар Скендеровић из клуба "К 2005" са 572 круга.

Олимпик стилом кадеткиња Александра Панајоту из Елит арчерија освојила је прво место са458 кругова. У Елит арчери је отишла и златна медаља, уз државни рекорд за млађе пионире који је са 296 кругова поставио Вукан Миливојевић.

Елит арчери може да се подичи и првим местом "инстинктивним стилом", коју је освојио Дејан Филиповић са 350 кругова.

Најбоље екипе компаудн стилом су Панчево 1 са 1.970 кругова, друго место припало је Панчеву 2 са 1.862 круга, а треће БСК са 1.823 круга.

Олимпик стилом екипни победник је Панчево 1 са 1.666 кругова, друго место освојили су стреличари Ниша са 1.577 кругова, а треће Шабац са 1.572 круга.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи