Боровчанин против "Кинг Конга"

Противник Ненада Боровчанина у мечу 29. маја на стадиону Шалкеа у Гелзенкирхену биће Кенијац Рејмонд Очинген, саопштено је из тима српског боксера.

Очинген је до сада остварио 21 победу, од којих 17 нокаутом, доживео је девет пораза, док су три његова меча завршена без победника. Висок је 1,93 метра, а надимак му је "Кинг Конг".

Меч Боровчанина и Очингена биће у уводном програму за главну борбу вечери између Украјинца Виталија Кличка и Пољака Албера Сосновског, који ће боксовати за титулу светског шампиона у тешкој категорији у WBC верзији.

"Даћу све од себе да победим Боровчанина, јер бих том победом себи отворио врата Европе и света. Виши сам од њега, максимално физички припремљен, а имам и јачи ударац, па се надам да ћу меч завршити пре истека шесте рунде. Нимало не потцењујем Боровчанина, али мислим да сам бољи и да имам већи мотив", рекао је Очинген.

Боровчанин се за меч пред 61.000 гледалаца у Гелзенкирхену припрема четири недеље у Кицбилу у Аустрији, где тренира и Виталиј Кличко. Обојица раде с тренером Фрицом Здунеком.

"Уопште ми није битно с ким ћу боксовати, јер да бих био број један мораћу да победим свакога ко ми се нађе на путу ка врху. Многи наши тренери су се надали повољном жребу на великим такмичењима, себи правили алиби за неуспехе, а од боксера правили губитнике", оценио је Боровчанин.

"Што пре победим најбољег, то ћу пре постати најбољи. Очингена ценим, али ћу на његову изјаву одговорити у рингу", додао је Боровчанин, који је тренутно на 25. месту WBC ранг-листе боксера у крузер категорији (до 90,72 килограма).

Боровчанин је до сада победио у свих 25 професионалних мечева, па се нада ће на јесен боксовати за неку од титула у WBO верзији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи