Жолт Дер седми у Москви

Бициклисти српског профи тима Партизан Србија возили су сјајно у трећој етапи трке „Пет кругова око Москве“ (категорија 2.2) од 140 километара на олимпијској стази Крилатско.

Жолт Дер је освојио седмо место, белоруски интернационалац Јаухен Собал био је осми, и обојица су се пробила међу првих десет у генералном пласману. Иван Стевић је био 19, док је „Партизан Србија" заузео друго место у етапи и „скочио" на треће место у генералном пласману тимова.

Победио је Белорус Виталиј Попков (тим ИСД), који је веома тешку стазу прешао за 3:42,41 часова возећи просечно 40,2 километра на час. Одспринтао је Сергеја Рудаскова (Русија, Итера Каћуша), док је треће место припало Русу Сергеју Фирсанову, који вози за дански профи тим „Дизајн Кокен блу вотер" са три секунде слабијим временом.

Жолт, на седмој позицији, имао је 34 секунде заостатка, Собал на осмој 38 секунди, а Стевић на 19. месту 3,23 минута слабије време. На 37. место пласирао се Есад Хасановић са 17,02 минута заостатка, док је млади Никола Козомара имао дефект, није успео да улови групу и одустао је.

- Одлично су возили, Стевић и Собал су били у бегу  скоро 70 километра, али су ухваћени. Мала тактичка грешка у спринту коштала је Дера четвртог места. Стевић је на једном пролазном циљу био други, на једном трећи и на брдском циљу је био трећи. Сакупио је бонификације за пролазне циљеве и са 30. места у генералном пласману попео се на 18. место. Веома сам задовољан јер, у изузетно јакој конкуренцији, имамо два возача у десет и трећа смо екипа - истакао је тренер Партизан Србије Душан Бановић.

У генералном пласману води Фирсанов са 9:48,23 часова, Рудасков има, на другој позицији 1,58 минута заостатка, док је трећи Попков са 2,01 минут слабијим временом. Пласман српских бициклиста: 9. Жолт Дер + 3,08 минута, 10. Собал + 3,12, 18. Стевић + 45,47, 62. Хасановић + 45 минута.

У екипном поретку води Санкт Петербург (Русија) испред Итера Каћуше (Русија) и „Партизан Србије" који има 1,56 минута заостатка.

Последња, четврта етапа је у понедељак 10. маја  - 120 киломтра (40 кругова по три километра) око Кремља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи