Пионир освојио дуплу круну

Куглашице суботичког Пионира другу годину за редом освојиле су дуплу круну српског куглања, победивши у шампионату и купу, а од града Суботице нису добиле ни – стисак руке.

Да нам није власника фабрике Пинир Мирољуба Алексића, који изузетно помаже клубу и редовно нас прими после сваког успеха, не бисмо постојали. Помогао је и да добијемо супер модерну куглану са пет стаза - каже председник клуба Ержебет Молнар Габор. - Суботица се дичи да је град спорта, а од друштвено спортских организација, нисмо добили ни стисак руке и честитку за успехе, иако смо минулој сезони играле изузетно добро на чак четири фронта - у Супер лиги Србије, у Купу Србије, у Светском купу и у Лиги шампиона и по много чему ово је, можда, и најбоља година у историји клуба!

Пионир је са једним поразом (од новобечејског Јединства) и два нерешена исхода завршио Супер лигу на првом месту и освојио осму шампионску звездицу. У Купу Србије се окитио поново титулом победивши у финалу у Новом Саду на Спенсу Јунаковић из Бање Јунаковић. У Светском купу (Купу шампиона) у Будимпешти, Пионир је ушао у финале и заузео четврто место, док је у Лиги шампиона на финалном турниру у Бањи Јунаковић такође био - четврти!

- На првенствима Србије у појединачној конкуренцији и у паровима било је, такође, много успеха и веома смо задовољни, тренер Стеван Секереш и ја, укупним билансом клуба ове сезоне - истакла је Ержебет Молнар Габор. - У такмичењу парова освојили смо све три медаље и не памтим да је неки други клуб имао овакав успех. Јасмина Војнић Тунић и Рената Вилов су биле прве, Невенка Јоковић и Ливиа Санто друге, Ибоја Тот и Ибоја Молнар су освојиле бронзу. На појединачном Шамионату Србије, у обе дисциплине - појединачно и за комбинацију славила је Невенка Јоковић. Ливиа Санто је појединачно вицашампионка, а у комбинацији има бронзу!

На почетку Супер лиге Срније, Пионир је остао без две репрезентативке Роже Писар и Жаклине Пољаковић, али се, на срећу, није много осетило у игри:

- Без лажне скромности, очекивало се од нас, а то је и мало оптерећење, да освојимо титулу. Објективно, и без ове две играчице, имали смо најјачи састав у лиги. Знали смо да нам је опасан ривал новобечејско Јединство јер имају солидну екипу, али и веома тешку куглану. Највише утакмица одиграле су Рената Вилов, која је у многим елементима била најстандарднија играчица, као и Невенка Јоковић, а Ливиа Санто је пропустила један меч.

У шампионској екипи, коју је водио тренер Секереш су биле и Јасмина Војнић Тунић, Ибоја Тот, Ибоја Молнар, Естела Гере, Тинде Радојевић.... У октобру, Пионир поново излази на светску сцену у Светском купу. Остаће без Јасмине Војнић Тунић која је после удаје, одлучила да престане да кугла.

- Жао нам је због њене одлуке. Губимо сјајну играчицу која је играла и у репрезентацији, веома поуздану. Имаћемо средином месеца састанак и договорити се шта ћемо и како даље. Сигурно ће бит појачања, иако се Пионир увек трудио да што више куглашице буде из његове школе. Имамо обавезу да одбранимо два трофеја а то је увек тешко - закључила је Ержебет Молнар Габор.

Пионир се одавно уписао на златне странице историје женског српског куглања освајањем другог места у Лиги шампина прошле године, трећим местом у Купу Европе 1997. и са два четврта места у Светском купу (2008. и 2009). Наравно, најтрофејнији је женски клуб у домаћим екипним шампионатима са осам титула! Незаслужено, овај суботички спортски бисер није миљеник спортских организација града. Можда ће нова сезоне и на овом плану донети промене...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи