Хокеј на леду

Битка за Стенли куп

Завршне борбе за шампиона NHL-а су у пуном јеку. У Западној конференцији сви фаворити су оправдали очекивања, док је на Истоку једино екипа Питсбурга оправдала епитет фаворита. За Овечкина и Вашингтон плеј оф се завршио већ у првом кругу.

Сан Хозе, првопласирани тим Западне конференције, релативно лако је савладао екипу Колорада (осми тим Запада) са 4:2 у серији. Истим резултатом славили су и другопласирани Чикаго над Нешвилом као и трећепласирани Ванкувер над Краљевима из Лос Анђелеса.

Најтеже се до другог круга пробио Детроит, прошлогодишњи финалиста плеј офа, савладавши екипу Феникса тек у седмом мечу (6:1), за коначних 4:3 у серији.

На Истоку је било много више буре. Седмопласирана Филаделфија савладала је другопласирани Њу Џерси са 4:1 у серији, док је шестопласирани Бостон савладао трећепласирану екипу Бафала са 4:2.

Актуелни шампион Питсбург је оправдао улогу фаворита савладавши Отаву (4:2 у серији) и у полуфиналу Источне конференције састаће се са екипом Монтреала која је направила изненађење избацивши из такмичења, по многим прогнозама, највећег фаворита -тим Вашингтона и његову велику звезду Алекса Овечкина.

Вашингтон је лигашки део сезоне завршио на првом месту са 8 бодова испред другопласираног Сан Хозеа. После вођства Вашингтона од 3:1 у серији против Монтреала, љубитељи хокеја очекивали су нову посластицу у виду окршаја Вашингтона и Питсбурга као и покушај Овечкина да се реваншира Крозбију за неуспех свог тима на Олимпијским играма у Ванкуверу.

Међутим Канађани из Монтреала нису се предавали и захваљујући пре свега расположеном голману Јарославу Халаку забележили две победе, изједначивши резултат у серији на 3:3. Седми, одлучујући меч играо се у Вашингтону али домаћи нападачи, предвођени Овечкином, поново нису нашли кључ за Халакову браву. Монтреал је славио са 2:1 и пробио се у полуфинале Источне конференције.

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЗАПАДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ:

Чикаго - Ванкувер

Овај окршај представља репризу прошлогодишњег полуфинала конференције. Чикаго је тада био бољи победивши са 4:2 у серији. Тимови су прилично изједначени, али би Чикаго ипак могао понети епитет благог фаворита.

Сан Хозе - Детроит

Ово ће бити веома неизвестан дуел. Сан Хозе је на крају лигашког дела шампионата био најбоља екипа Западне конференције и другопласирани тим лиге. С друге стране, Детроиту као прошлогодишњем финалисти плеј офа, ове сезоне баш нису цветале руже. Целим током лигашког дела водио је неизвесну борбу за пласман у плеј оф, да би тек у финишу осигурао место у завршници.

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ИСТОЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ:

Питсбург - Монтреал

Прошлогодишњи шампион Питсбург, предвођен Крозбијем и Малкином представља фаворита у овом дуелу. С друге стране, Монтреал после тријумфа над Вашингтоном, свакако није без шанси да и другом великом фавориту поквари рачуне.

Бостон - Филаделфија

У овом окршају очекује се блага надмоћ екипе Бостона, пре свега зато што у свом саставу има играче као што су Марк Савард, Мирослав Сатан, Здено Хара и "наш" Милан Лучић.

Какве год да су прогнозе, правих фаворита у најјачој светској хокејашкој лиги заправо и нема. Тимови су толико изједначени да је сваки исход могућ и управо та чињеница чини ову лигу толико атрактивном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи