Кина без медаље из Сиднеја

Кини је одузета екипна бронзана медаља у женској гимнастици освојена на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, јер је једна од тадашњих чланица тима фалсификовала годину рођења, саопштио је Међународни олимпијски комитет.

Међународна гимнастичка федерација (ФИГ) је у фебруару открила да је Донг Фангсијао у време одржавања Игара у Сиднеју била млађа од дозвољене старосне границе од 16 година.

Наводи се да је овај фалсификат откривен, јер је Донгова на Играма у Пекингу 2008. пријавила годиште које није било у складу са подацима датим пре осам година.  Она је у Сиднеју пријавила као годину рођења 1983, а у Пекингу је регистровано да је три године млађа.

То практично значи да је Донгова у време одржавања Игара у Сиднеју имала 14 година, односно да није имала право наступа.

Због ове преваре у пријављивању годишта Донговој ће бити поништени сви резултати остварени на Првенству света у Кини 1999, као и у финалу Светског купа у Глазгову 2000.

Бронза ће бити додељена екипи САД, која је на Играма у Сиднеју заузела четврто место.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи