Петковић вицешампион Европе

Репрезентазивац Србије у рвању грчко-римским стилом Радомир Петковић освојио је сребрну медаљу у категорији до 120 килограма на шампионату Европе који је данас завршен у Бакуу у Азербејџану.

У борби за злато Петковић је изгубио од репрезентазивца Турске Ризе Кавалпа.

До своје прве медаље у сениорској конкуренцији Петковић је стигао после три изузетне борбе. У првом колу је победио Азербејџанца Муслума Муслумова (2:0), у четвртфиналу је савладао Израелца Владимира Гуралског (2:0), док је у полуфиналу у изузетно тешком мечу триујумфовао у дуелу против Швеђанина Јохана Магнуса Еурена (2:1).

Селектор нашег националног тима Милорад Докманац каже да је успех Петковића потпуно заслужен.

"Након седам година мукотрпног рада, Петковић је дошао до сениорске европске медаље, која је само најава онога што он може да постигне у наредном периоду. Осећао је притисак због великог такмичења, па смо одрадили комплетну тактичку припрему

коју смо посветили најкраћем путу до победе, без атрактивних и

ризичних потеза", рекао је Докманац.

Данас је у репрезентацији Србије дебитовао Петар Бало у категорији до 84 килограма, али је у првом колу изгубио од Амера Хрустановића из Аустрије (2:0).

На шампионату Европе јуче су наступила још тројица српских рвача.

Кристијан Фрис је у категорији до 55 килограма на старту победио Финца Виле Илмари Какија, а потом је изгубио од Грузијца Ласија Гогитадзеа.

Александра Максимовића је у категорији до 66 килограма у првом колу елиминисао Мариус Томесен, док је Давор Штефанек у категорији до 60 килограма изгубио на старту од Чеха Томаса Собецког.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи