Рајковић 19. у Француској

Нишлија Јован Рајковић, члан Железничара МБН, стипендиста Међународне бициклистчке уније (УЦИ) у тренинг центру у Еглу крај Лозане заузео је 19. место на трци „Велика награда Карелора“ у месту Ернолшајм сур Брух у Француској.

Рајковић је имао 3,42 минута заостатка за победником Данијелом Теклехајманотом (Еритреја) који са два српска млада возача, Рајковићем и Габором Касом вози у мешовитом тиму „Бициклистички центар УЦИ".

- Направили смо одличан посао, шесторица бициклиста наше екипе су у топ 20 - каже Габор Каса. - Рајковић је одлично возио. Ја сам пао у незгодном тренутку, када се возило веома брзо и нисам успео да уловим групу. Стаза је била 120 километра, са кругом од 4,8 км и возили смо 25 кругова. Било је пуно успона, а живот нам је загорчао јак ветар.

Тамнопути бициклиста Данијел Теклехајманот је стигао на циљ соло, после 3:04,50 часова вожње, са 21 секунд бољим временом од двојице возача из Швајцарске Лангом и Сађиоратом из екипе „Бурги Фиди". Високо четврто место освојио је сувозач Касе и Рајковића у тиму „Бицклистички центар УЦИ" Јанг Чан Јае из Кореје.

Каса (21 година) је већ другу годину стипендиста у Међународом бициклистичком центру УЦИ у Еглу крај Лозане, док је Рајковићу (20 година) ово прва година. Стипендије су добили захваљујући доброј сарадњи Међународне бициклистичке уније (УЦИ) и Бициклистичког савеза Србије.

Наредни изазов српским бицклистима у екипи „Међународног центра УЦИ" је трка „"Велика награда Португала" која се бодује за Светски куп за возаче до 23 године и возиће се од 26. до 28. марта. Прошле године тим „Бицклистички центра УЦИ" је победио на овој трци, док је Каса био трећи у генералном пласману брдских циљева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи