Читај ми!

Гајић: Борба против допинга у спорту један од најважнијих задатака Министарства

Подржавао сам рад Антидопинг агенције Србије током читаве моје тренерске каријере, а сада као министар спорта, сматрам да је то један од најважнијих стратешких задатака Министарства, изјавио је министар спорта Зоран Гајић у Београду на Самиту Централно-источно европских антидопинг организација.

У Београду је отворен Самит ЦЕЕАДС коме су присуствовали представници из 27 земаља Централне и Источне Европе.

"Главна тема овогодишњег Самита била је предстојеће ступање на снагу новог Светског антидопинг кодекса 2027. године, као и размена најбољих пракси у циљу очувања чистог спорта.“

“Посебан акценат стављен је на подизање антидопинг стандарда у Централној и Источној Европи, унапређење сарадње међу земљама, и стварање нове динамике у борби против допинга на регионалном нивоу", наводи се у саопштењу.

Гајић је нагласио да Србија, иако мала земља, данас, са новим руководством и политичким консензусом иде у корак са светом на свим пољима и да резултати рада Антидопинг агенције Србије постају добар пример, који се може следити и у свим другим областима.

Србија је активна потписница Међународне конвенције против допинга у спорту од 2005. године, и од тада је континуирано унапређивала своје законодавство и услове за успешну борбу против допинга. Усвојени су закони 2005. и 2014. године, као и измене и допуне 2021. године, који регулишу сарадњу са међународним организацијама и обавезују све субјекте у спорту на придржавање светских антидопинг стандарда.

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи