Читај ми!

Прва "Ironman" триатлон трка 15. септембра у Београду

Прва "Ironman" 70.3 триатлон трка у Србији биће одржана у недељу, 15. септембра у Београду и представља прву трку у овом делу Европе, а окупиће више од 1.000 врхунских такмичара из целог света, саопштили су данас организатори.

Директор Ironman 70.3 Belgrade Бојан Ђурић рекао је на конференцији за медије да ће по први пут у историји Србије учествовати оволики број такмичара из 62 државе.

"У недељу нас очекује спектакл какав регион није видео. Хиљаду пливача у Савском језеру, хиљаду бициклиста на ауто-путу, хиљаду тркача уз Београд на води. Ово је једна од две трке у целом свету која се одржава у главном граду, огромну захвалност дугујемо Граду Београду на несебичној помоћи", рекао је Ђурић.

Председник Управног одбора трке Дарко Савић истакао је да триатлон у Србији континуирано расте од 2017. године када је одржана прва трка.

"Број такмичара на првој трци у Србији говори о квалитету трка које организујемо од 2017. године, уз безрезервну подршку Града Београда, који је, такође, у свету окарактерисан као један од градова који се најбрже развија. Оно што је 2017. године био сан сада остварујемо. Желим срећу свим такмичарима, да трку заврше безбедно. Грађане позивам да нам се придруже у недељу, да уживају у празнику спорта и бодре учеснике", рекао је Савић.

Градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација и координацију Дарко Главаш рекао је да ће Београд и у недељу показати да је традиционално добар домаћин. Он је истакао да ће у раним јутарњим сатима доћи до измене режима саобраћаја.

"Реч је о изузетно захтевној организацији, први пут имамо догађај оваквог формата на Балкану, што ће условити измене линија градског превоза и затварање саобраћаја на појединим деоницама. Апелујем на грађане да се понашају у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом, а комунални систем Града ће се потрудити да обезбеди што лакше кретање. Од 12.30 часова постепено ће уследити отварање саобраћаја, док се у раним поподневним сатима саобраћај враћа у нормалу. Организатори су испунили све законске предуслове, очекује нас сјајан догађај, позивам све да дођу и бодре такмичаре", изјавио је Главаш.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару