Читај ми!

Ђурић за РТС: Направили смо дуплу победу

Небојша Ђурић је на Параолимпијским играма у Паризу освојио сребрну медаљу у дисциплини бацање кугле. Одличје му је дан након финала одузето због наводно неадекватне опреме. Међутим, данас му је сребро признато.

Турбулентни период је иза Небојше Ђурића који је током гостовања у Београдској хроници рекао да је остварена дупла победа. 

"Данас је да кажем остварена дупла победа. Победили смо их на терену, али и аргументима. Имамо разлога да славимо дуплу победу данас", навео је Ђурић за РТС.

Ђурићу је у петак сребро донео хитац из друге серије, када је куглу бацио 11 метара и 98 центиметара, али му је одличје дан након финала одузето због наводно неадекватне опреме.

Oдлуком судијског жирија, српском такмичару су, после жалбе на реквизит који је користио, поништени сви резултати у Паризу. Представници Параолимпијског комитета Србије су потом уложили жалбу, која је на крају усвојена, па је Ђурићу медаља враћена.

"Чекамо од организације да нам потврде када ће бити додела медаља. Све што је до нас ми смо урадили, чекамо њихову потврду још увек", истакао је Небојша Ђурић.

Ђурић је у понедељак после консултација са лекаром српског тима одлучио да се повуче са такмичења у бацању диска у категорији Ф56.

"Жалили су се на моју бацачку столицу која је на свим великим такмичењима пролазила без примедби. Уследила је наша борба целу ноћ. Огромна захвалност нашем тиму, нашим људима који су водили борбе, верујте целу ноћ су спремали аргументе и припремали одбрану. Јована Зрнцевић је најважнија карика у овом процесу, то је девојка која је била прави лидер тима", рекао је Ђурић.

Српски параатлетичар је навео да је и физички и психички био растројен због дешавања.

"Једино што је у том тренутку било могуће била је молитва Богу и молитва да Бог да снаге људима и Параолимпијском комитету да дају све од себе да истерају све до краја ову велику неправду и крађу", истакао је српски параолимпијац.

Србија је на Параолимпијским играма у Паризу до сада освојила три медаље. Парастонотенисерке Нада Матић и Борислава Перић су освојиле сребрну медаљу у дублу, док је Митар Паликућа освојио бронзу у класи МС5 у сингл конкуренцији.

среда, 04. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару