Читај ми!

Коларов и Врсаљко нови амбасадори СИМ, у Сплиту успешно окончана још једна сезона

Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов и бившки хрватски репрезентативац Шиме Врсаљко постали су нови амбасадори Спортских игара младих (СИМ).

Свечаност на којој су се Коларов и Врсаљко придружили СИМ породици одржана је последњег дана међународне завршнице у Сплиту.

" С обзиром на то да у моје време није било тако организовано, да јесте  сигурно да бих учествовао у Играма, али ето нове генерације имају ту шансу и надам се да ми, да кажем нови стари амбасадори уз помоћ Здравка Марића нормално можемо да им помогнемо и ми ћемо то учинити. Мислим да је ово сјајна ствар за њих, ми ћемо се ставити на располагање да сутра неки од њих крену тим путем, а пре свега као што сам рекао на представљању, најбитније је да буду добри људи, али мислим да спорт у својој сржи има фер-плеј који је суштина свега" изјавио је Коларов.

Врсаљко је истакао да је за развој деце врло важно да се баве спортом.

"Није битно да ли је аматерски, да ли је професионални спорт, спорт као спорт промовише увек оно најбоље и најлепше. Мислим да је то прави пут и једноставно да ми од овог пројекта не можемо побећи, јер овај пројекат је глас који се чује далеко. Деца осећају, децу не можете преварити, деца осећају емоцију и управо је то оно чега сам ја сам био учесник са својих десет година. Промовишем само оно најбоље, оно што сам ја искусио на својој кожи и да едукујемо нашу децу и нашу будућност " рекао је Врсаљко.

Председник Плазма Спортских Игара младих Здравко Марић захвалио се свом тиму, не само оним 50 људи који су стално ту, него и свим координаторима,  водитељима, професорима...

"Када је такмичење, ту је више од 3.500 људи, тако да њима хвала, сви су изнели велики део посла да бисмо успели. Ми заиста и кад бирамо амбасадоре, искључиво гледамо да имају и људске квалитете, ми кажемо да то није баш тако да се та титула не даје, тек онако да се да. Драго ми је да су ту и очекујемо од њих пуно", изјавио је Марић.

Последњег дана завршнице Игара организовани су и ревијални мечеви у игри "Између две ватре", где је Србију представљала екипа "Атомски мрави" из Куршумлије, а играли су  и Коларов, затим некадашња теквкндисткиња Тијана Богдановић, освајачица две олимпијске медаље, министар спорта у Влади Србије Зоран Гајић...

Програм свечаног затварања  завршен је ревијалним шаховским турниром на коме  су шаховска велемајсторица Александра Димитријевић и велемајстор Зураб Азмаипарашвили, предвођени Аркадијем Дворковичем, председником ФИДЕ – Светске шаховске организације, играли шах на Риви са младим шахистима  из све четири земље.

На свечаној церемонији затварања уз 824 учесника међународне завршнице учествовао је и Зоран Гајић, министар спорта Републике Србије, Тончи Главина, министар туризма и спорта Републике Хрватске, Ђорђе Милићевић министар без портфеља у Влади Србије задужен за дијаспору , Новица Тончев министар без портфеља, задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина, Томислав Жигманов  министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог , Матијаж Хан, министар привреде, туризма и спорта Републике Словеније, Јасна Дураковић, министарка образовања и науке Федерације Босне и Херцеговине, Јоханес Хахн, повереник Европске комисије за буџет и људске ресурсе, Ивица Пуљак, градоначелник Сплита, Аркадиј Дворкович, председник Светске шаховске организације, Маријан Кутић, председник Хрватског фудбалског савеза, Ивица Туцак, селектор хрватске ватерполо репрезентације, изузетни спортисти Тијана Богдановић,  Александар Коларов, Шиме Врсаљко, Немања Видић, Стипе Плетикоса, Ниша Савељић, Предраг Мијатовић, Аитор Каранка, Игор Ангеловски, Дејан Томашевић, Валент Синковић, Барбара Матић, Андреја Лешки, Аљоша Асановић, Игор Тудор, Игор Штимац, Јошко Јеличић, Иван Перишић, Милан Рапаић,  Марко Симеуновић, Мехмед Баждаревић, садашњи и бивши спортисти те представници спонзора и личности из јавног и привредног живота региона и Европе.

“Иза нас је осам месеци озбиљног рада. Круна свега је Алта Банка Међународна завршница у Сплиту. Деца су задовојлна  а то нам је најважније. Они су се од 19 до 24 . августа  купали, дружили и такмичили. Било је суза радосница, али и ових других,наравно знатно мање. За нас су сви они победници и освајачи медаља. Од деце, ми одрасли имамо много тога да научимо и надамо се да ће овај свет бити много бољи када они одрасту И буду овде уместо нас” каже председница Спортских игара младих Србије Марија Михајловић.

У склопу богатог програма Алта банка Алл-Стар Дана спорта Рива је угостила и награђивани спортско-еколошки пројекат “Зеро Васте – Буди дио игре – Чувајмо нашу планету”.

 На едукативном полигону деца учесници Међународне завршнице још једном су показала како спорт и екологија иду заједно те су  на забаван начин презентовали разврставање отпада.

понедељак, 26. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару