Почиње Европско првенство у воденим спортовима - први пут у Београду

Данас почиње Европско првенство у воденим спортовима, које се први пут у историји одржава у Београду. Шампионат ће трајати до 23. јуна, а такмичари из више од 40 земаља надметаће се у четири дисциплине.

Почиње Европско првенство у воденим спортовима - први пут у Београду Почиње Европско првенство у воденим спортовима - први пут у Београду

Свечаност поводом обележавања почетка Европског првенства у воденим спортовима, које се по први пут одржава у Београду, биће уприличена вечерас у 20.00 часова у Тржном центру "Галерија".

Догађај ће отворити певачица Невена Божовић извођењем химне Србије, након чега ће се гостима обратити председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, председник Светске федерације водених спортова Хусеин Ал-Мусалам и председник Европске федерације водених спортова Антонио Силва.

Званични програм биће употпуњен музичким изведбама и мултимедијалним пројекцијама.

Четири дисциплине на три локације у Београду

Такмичари из више од 40 земаља надметаће се на Европском првенству у четири дисциплине – пливање, уметничко пливање, скокови у воду и пливање на отвореним водама.

Европски шампионат у српској престоници је уједно и последња прилика за пливаче да се квалификују за предстојеће Олимпијске игре у Паризу.

Такмичења ће бити одржана на три локације у главном граду Србије - у Спортско-рекреативном центру "25. мај – Милан Гале Мушкатировић", на Ади Циганлији и у Спортском центру "Кошутњак".

Такмичарски програм отвара уметничко пливање

Програм првенства Европе отвара такмичење у уметничком пливању, које почиње данас у Спортско-рекреативном центру "25. мај – Милан Гале Мушкатировић" и завршава се 14. јуна.

Такмичење у пливању на отвореном на Ади Циганлији почиње 12. јуна, док је од 17. до 23. јуна на програму пливање у Спортско-рекреативном центру "25. мај – Милан Гале Мушкатировић".

У истом термину, али у Спортском центру "Кошутњак" биће организовано такмичење у скоковима у воду.

Учесници Европског првенства ће се надметати за златна, сребрна и бронзана одличја која ће са поносом носити традиционалне српске мотиве.

И ветерани у Београду

Београд ће бити и домаћин и 19. Европског првенства у воденим спортовима за мастерс категорију, које је на програму од 26. јуна до 6. јула.

Ветерани водених спортова надметаће се у истим дисциплинама као и професионалци, али и у ватерполу.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије