Читај ми!

Једно злато и два сребра за српске боксере последњег дана Европског првенства у Београду

Српски боксер Јован Николић освојио је златну медаљу на Европском првенству у конкуренцији до 71 килограма након што је у финалу савладао Грузина Ешкерхана Мадијева. Растко Симић поражен је од Хрвата Габријела Веочића у категорији до 80 килограма, а пораз је забележио и Душан Велетић у супертешкој категорији.

Николић је прилично агресивно ушао у меч у хали "Александар Николић", али је Грузин већ до краја прве рунде остварио предност у поенима.

Друга рунда била је значајно изједначенија, те је Николић и даље имао шансу за евентуални преокрет

Грузин је очекивано спустио темпо у последњој рунди, али је двадесетдвогодишњи Николић феноменалном завршницом успео да стигне до победе и злата.

Николић је након меча изјавио да је финале било најтежи меч у његовом животу, те да је повређен ушао у финалну борбу.

"Било је доста тешко, ово ми је био најтежи меч у животу. Велика борба до златне медаље коју сам успео да освојим. Успео сам да се изборим и са повредом десне шаке. Пресрећан сам и ово ми много значи. Требаће ми још времена да се слегну утисци", рекао је Николић.

Симић без злата

Српски боксер Растко Симић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у конкуренцији до 80 килограма након што је у финалу поражен од Хрвата Габријела Веочића.

У веома интензивној првој рунди у којој су оба боксера разменила по неколико добрих комбинација судије су предност дале Веочићу.

Низак гард двојице боксера оставио је много простора за ранији завршетак, али је и друга рунда протекла без судијског одбројавања. Као и у првој рунди, Веочић је био бољи.

Двадесетогодишњи Симић је свестан заостатка много агресивније ушао у последњу рунду, али није успео да озбиљније уздрма фокусираног противника, те је Веочић дошао до злата.

Сребро за Велетића

Српски боксер Душан Велетић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у супертешкој категорији након што је у финалу поражен од Шпанца Ајубе Гадфе Дриси ел Аисауија.

Велетић се у првој рунди превасходно ослонио на ударце у тело противника, али је Шпанац по одлуци судија био нешто прецизнији током својих серија због чега је добио више поена.

Велетић је добро започео другу рунду, али је након одличне дефанзиве, шпански боксер једним директом оборио српског представника. Након одбројавања судија је проценио да Велетић није способан за наставак, иако се придигао врло брзо, те је победа, а уједно и златна медаља припала Шпанцу.

Српски мушки тим је до сада на шампионату освојио пет трећих места. Бронзани су били Вељко Ражнатовић, Раде Јоксимовић, Омер Аметовић, Алмир Мемић, Вахид Абасов и Садам Магомедов.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара