Читај ми!

Новa победа Вукашиновићеве, Ивановић до злата у „фото финишу“ Купа Србије

Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790) и Марко Ивановић („Чика Мата“) победили су у сениорској конкуренцији у гађању пушком из тростава у другом колу Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским оружјем у Новом Саду.

Вукашиновићева после два кола има максимална 24 бода, јер тријумфовала је и у првом колу, одржаном у априлу. У другом су сребрну и бронзану медаљу освојиле јуниорке Александра Хавран (Јединство) и Ања Кнежевић (Нови Београд-Ушће). Хавранова је изборила злато у јуниорској конкуренцији, испред Теодоре Вукојевић, која је пре недељу дана била пета на сениорском Светском купу у Бакуу.

Доскорашњи јуниори, Марко Ивановић и Душан Стојадиновић (Нови Сад 1790), су током целог финала тростава у мушкој конкуренцији водили изједначену борбу за прво место. Ивановић, омладински вицешампион света из 2022, је дошао до злата са минималним једним десетим делом круга предности испред Стојадиновића. Трећи је био Лазар Ковачевић (Јагодина), који је остварио најбољи резултат у квалификацијама. Победник првог кола, Миленко Себић, није учествовао, а јуниорско злато припало је Ђорђу Савићу (Око соколово).

Сениорски репрезентативац ваздушним пиштољем Душко Петров (Кикинда) је забележио две победе у дисциплинама на 25-метарском стрелишту. Тријумфовао је стандардним пиштољем и пиштољем средишњег паљења.

У обе дисципине учествовао је велики број стрелаца, али су медаље поделила иста тројица. У такмичењу стандардним пиштољем, спортски директор ССС Драган Марковић (Нови Сад 1790) је освојио сребро, а Давор Петровић (Барајево) бронзу. Петровић је био други, а Марковић трећи пиштољем средишњег паљења.

Марко Нинковић је био најпрецизнији пиштољем слободног избора.

Највише успеха у другом колу Купа ССС у троставу ваздушном пушком (3 пута 20 дијабола), одржаном такође у Новом Саду, имали су стрелци дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца.

Освојили су два злата. У конкуренцији кадеткиња најпрецизнија је била Анђелија Стевановић са 590 кругова и направила корак даље у односу на прво коло, кад је била друга. Њен клупски друг Стефан Аговић однео је победу у надметању кадета.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво