Читај ми!

Девет боксера Србије почиње надметања на Светском првенству

Боксерска репрезентација Србије која броји девет чланова почела је учешће на Првенству света у конкуренцији сениора у Узбекистану. Уз најсјајнија одличја освајачи медаља ће добијати и новчане награде на надметању које ће трајати до 14. маја.

Сениорска мушка боксерска селекција Србије за учешће на Првенству света припремала се у међународном спаринг кампу у Узбекистану од 15. априла, где су наши боксери имали спаринге са неколико јаких селекција које су се такође спремале се наступ у Ташкенту.

Састав репрезентације Србије чине Омер Аметовић (48-51 кг), Тамир Галанов (51-54 кг), Алексеј Шендрик (60-60,5 кг), Вахид Абасов (63,5 – 67 кг,), Алмир Мемић (71-75 кг), Артјом Агејев (75-80 кг), Милосав Савић (80-86 кг), Садам Магомедов (86-92 кг), Владан Бабић (92+ кг).

Предводи их стручни штаб који чине селектор Милан Пиперски и тренери Нијазумбетов Болат, Хорхе Матос Фромета, Педро Рансел Гранадо, Алексеј Галејв и доктор Миодраг Лазаревић.

Вољом жреба Омер Аметовић у мува категорији (51 кг) први меч боксује против представника Замбије Чињемба, Тамир Галанов Тамир у бантам категорији (54 кг) први излазак у ринг имаће против домаћег представника Узбекистанца Јараева, Алексеј Шендрик у полувелтер категорији (63,5 кг) против Јапанца Акијаме, Вахид Абасов у велтер категорији (67 кг,) у првом колу је слободан и у другом колу чека победника меча Палацио (ВЕН) – Талаибеков (КГЗ), Алмир Мемић у средњој категорији (75 кг) први меч боксује са Киргистанцом Дамирдин Уулу, Артјом Агејев у полутешкој категорији (80 кг) са Камерунцом Јуниором, Милосав Савић у крузер категорији (86 кг) са Русом Атаевим, Садам Магомедов у тешкој категорији (92 кг) са Таџикистанцем Болтаевим Д, Владан Бабић у супертешкој категорији (92+ кг) са Бразилцом Тексеиром Да Силвом.

"Српски тим у Ташкенту спреман је за борбе, мотивисан, храбар и даће све од себе да нашој земљи донесе медаље са Првенства света. Пред нашим боксерима, којих имамо укупно девет, су тешки задаци, велики број мечева мора да се победи да би се изборила медаља. Свако коло је тешко на свој начин, неће бити лаких противника, али исто тако ни противницима неће бити лако са нашим боксерима који су радили пуно у протеклом времену како би у Узбекистану ситгли до циља. Идемо корак по корак, решени да се кући вратимо онако како то радимо у протеклих неколико година, са одличјима око врата. Знамо да су сви наши љубитељи бокса у Србији уз нас, већ осећамо ту енергију која нас прати и која нам даје ветар у леђа, знамо да сви верују у нас и са тим мислима крећемо у битке шампионата света" – рекао је селектор мушке бокс селекције Србије Милан Пиперски.

Надметања на Светском првенству трајаће до 14. маја а за освајаче медаља предвиђене су и новчане награде (злато 200.000, сребро 100.000, бронза 50.000 долара) из наградног фонда Светског првенства за сениоре у Ташкенту који износи пет милиона долара.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару