Читај ми!

Бициклистичка трка Броград - Банјалука обележила 6.000 дана постојања

Бициклистичка трка Београд - Бањалука, један од симбола сарадње Србије и Републике Српске, обележила је 6.000 дана постојања, а директор трке Владимир Куваља захвалио се држави Србији и граду Београду на јакој подршци, која ће ове године бити још јача.

Трка на којој ће ове године учествовати бициклиста из 30 земаља са четири континента стартоваће 20. априла.

"Трка ће се ове године одржати по 17. пут. Она је од Влада Србије и Српске проглашена за догађај од највеће важности за специјалне везе у области спорта и као таква егзистира и привлачи највеће светске екипе. Почела је као једна мала трка, а данас је један од највећих брендова у Босни и Херцеговини, у Републици Српској свакако највећи бициклистички догађај, а у Србији један од највећих", изјавио је Куваља.

Директор трке је истакао да су поносни због чињенице што трка, уз помоћ Владе Србија и ресорног министарства спорта, као и других институција, те подршком Владе и председника Републике Српске руши све границе.

"Трка Београд - Бањалука је једини спортски догађај који се истовремено одржава у обе земље, а на првој етапи од Београда до Бијељине такмичари пролазе границу без заустављања. Овогодишња трка стартује 20. априла, уз учешће бициклиста из 30 земаља, 25 екипа и тачно 175 такмичара", истиче Куваља.

Он се посебно захвалио председницима Александру Вучићу и Милораду Додику, министру спорта Србије Зорану Гајићу, помоћнику министра спорта Српске Марију Ђурану и градоначелнику Београда Александру Шапићу.

"Град Београд је ове године чвршће него раније стао уз трку, повећао своја финансијска средства, а трка ће стартовати испред Скупштине града. Такође, захвалност и Бијељини, која ће опет бити домаћин циља прве и старта друге етапе, затим општини Власеница, где је циљ најзахтевније друге етапе, након тога Добоју и Приједору и наравно Бањалуци, где је последња етапа.

Куваља је нагласио да трка Београд - Бањалука није само спортски, него економско, политички и туристички догађај, који спаја српски народ са обе стране Дрине, промовише пријатељство и заједништво.

"Долазе екипе са четири континента, успели смо, уз велики труд, да од етапне трке, стигнемо до прве категорије, што је само степеник ниже од највећих трка попут Тур де Франса и Ђиро Ди Италија. Ово је прилика да видимо најбоље бициклисте на нашим друмовима. Важно је да Србија и Српска имају сарадњу, не само преко трке, него и преко другијх спортова, то показују и наши спортисти који у великој мери играју за репрезентацију Србије. Ми у Републици Српској од срца навијамо за Србију, заједно се радујемо победама и плачемо када се изгуби", поручио је Куваља.

петак, 26. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару