Читај ми!

Београд домаћин Европског првенства у боксу 2024. године

Европски шампионат у боксу 2024. године одржаће се у Београду, одлучила је Европска боксерска конфедерација. Најбољи боксери и боксерке Европе надметаће се у главном граду, у "Штарк" арени, у фебруару поменуте године.

Шампионат Европе 2024. у сениорској мушкој и женској конкуренцији биће одржано у српској престоници одлуком Европске боксерске конфедерације.

Након бокс смотре најбољих боксера планете у олимпијском боксу за сениоре који су своје умеће, врлине, храброст и снагу показали под сводовима "Штарк" aрене, нови бокс спектакл на истом месту очекује нас у марту 2024. године, на само четири месеца од Олимпијских игара које ће бити одржане у Паризу, наводи се у саопштењу Боксерског савеза Србије.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин рекао је да је ово још једно признање, након одличне организације Светског првенства 2021. године.

"Добили смо поверење да организујемо спектакл у новом формату, са свим елементима 21. века и да покажемо поново да је Београд спортски град, а Србија земља 21. века", изјавио је Боровчанин.

Спорт магичног четвероугла који су себи носи вечну ноту витештва враћа стари сјај којим је пленио масе поклоника деценијама како на нашим просторима, тако и у целом свету. Србија има европске шампионе из 2022, прву европску медаљу у историји у женском боксу.

"Светску бронзу у Арени Србији је исковао Мирончиков, европска злата 2022. у Јеревану Вахид Абасов и Артјом Агејев након 37 година чекања на европска одличја за нашу земљу у олимпијском боксу. На крају прошле такмичарске године обрадовале су нас и наше даме, најпре првом медаљом у историји српског женског олимпијског бокса Јелена Јанићијевић која је освојила бронзу на шампионату Европе у Будви, затим и фантастична млада, Сара Ћирковић која је уз јуниорско злато које је освојила у априлу, потврдила класу и да је најбоља освајањем злата на првенству света у Шпанији.

Наслов вицешампиона Европе за јуниоре понео је Раско Симић, у Поречу на европском шампионату до 22 године бронзе су освојили Алмир Мемић и Омер Аметовић. Тим Србије који ће нас представљати на Европском првенству 2024. у београдској Арени већ сада броји све саме и потврђене шампионе и тај списак може да се надогради и појача у наредних годину дана јер наше боксере и боксерке у 2023. очекују велика и важна такмичења, светске смотре за жене у Индији, за мушкарце у Узбекистану. Бокс је оличење храбрости, доследности, чврстог карактера, спорт за све. Идемо у нове победе", закључио је Боровчанин.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару