Читај ми!

Лаловић: Србија већ освојила злато организацијом СП

Светско првенство у рвању почиње у суботу у Београду и трајаће до 18. септембра, а председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић истакао је да је Србија већ освојила златну медаљу за организацију турнира.

"Срећан сам да сам у родном граду. Велика част за моју земљу, за мој град, за моје пријатеље из Србије из рвачког света. Част нам је да смо домаћини најбољим такмичарима света. Моја очекивања су да имамо перфектно првенство са сјајним рвањем, сјајном публиком. Увек подижемо лествицу мало више са сваким новим шампионатом, али то је наш посао и надам се да ћемо имати сјајан шампионат у ком ћемо сви уживати. Ми смо данас међу 10 најгледанијих спортова у свету и не можемо да идемо доле, а испред нас је девет места. Захваљујући организаторима, Рвачком савезу Србије и Организационом комитету, сигурни смо да ће ово бити најуспешнији шампионат досад. Србија је већ освојила златну медаљу у организацији овог турнира, то је веома важно", изјавио је Лаловић на конференцији за медије у Београдској Арени.

Он је објаснио зашто неће бити руских такмичара на шампионату у Србији.

"Да бисте разумели положај Светске рвачке федерације морате знати шта су санкције, а шта су препоруке Међународног олимпијског комитета за руске спортисте. Санкције су да нема заставе, боја, заставе, химне. Рат је започет месец дана по завршетку Олимпијских игара и Параолимпијских игара. Препорука је да руски такмичари не учествују је прихваћена од свих чланица. То је заштитна мера, без обзира што ће то веома оштетити руски спорт. Многе руске екипе када су изречене санкције, су саме отказале учешће бојећи се за безбедност својих такмичара. Потом је МОК донео одлуку да Руси не учествују, а политика је била јача од спорта. Сва такмичења би била бојкотована од организатора такмичења, сами себе би бојкотовали. Кад би се Руси данас појавили, 40 земаља не би учествовало", рекао је Лаловић.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић захвалио се свима који су помогли да Србија организује светски шампионат.

"После више од годину дана припрема дочекали смо почетак Светског првенства, највецег такмичења у нашем спорту, које ће бити одржан у Србији. Веома сам срећан јер је ово круна каријере за све нас и за све спортисте који су освајали медаље за Србију. Надам се да ће читавв шампионат проћи у најбољем реду. Желим да се захвалим Влади Србије, ОКС, Министарству омладине и спорта, Министарству унутрашњих послова, Граду Београду", рекао је Трајковић и додао:

"Србија је земља спорта, воли спорт и улаже у праве вредности и хвала свима који су помогли да се ово првенство одржи. Овакви турнири нису лаки за организацију, али све је лако кад имате председника као господина Ненада Лаловића. Надам се да ће сви гости уживати у Београду и у борбама у Арени".

Трајковић није желео да прогнозира број медаља који би такмичари из Србије могли да освоје, али је рекао да су сви спремни за такмичење.

"Уназад на седам последњих светских првенства, рвач из Србије су узимали медаље. Рекорд је био три у Будимпешти. Прогнозе су интересантне, али ја то избегавам. Сви борци у грчко-римском стилу равноправно учествују у борби за медаље. Сви могу да освоје медаље, надам се да ћемо се радовати.

После 120 дана припрема, сигурно су добро спремни", рекао је председник Рвачког савеза Србије.

недеља, 04. август 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару