Читај ми!

Кад иде тура, не иде гас

Уочи Овогодишњег Србија Релија који ће бити вожен од 23. до 25. септембра, Ауто мото савез Србије ће широм наше земље спроводити акцију Кад иде тура, не иде гас, како би подстакли безбедност у саобраћају.

Акција Кад иде тура не иде гас спроводиће се у просторијама Аутомо мото савеза Србије у Београду, Нишу, Новом Саду и Зајечару, где ће сви возачи имати прилику да испробају специјалне наочаре које симулирају вожњу у алкохолисаном стању.

Где људи могу кроз један креативан приступ схватити колико су закаснеле реакције под дејством алкохола док возимо. Не иде једно са другим, не иде алкохол и волан. Као што назив акције каже, кад иде тура не иде гас. Надамо се да ћемо пробудити додатну свест код наших возача како би смо избегли немилс сцене у саобраћају, јер само ове године је 34 људи изгубило живот из ових разлога - истакао је Милан Николић, генерални секретар Ауто мото савеза Србије.

Споразума о сарадњи компаније Хајнекен Србија и Ауто мото савеза Србије који ће ове године, удруженим

снагама, спровести изузетно важну кампању са циљем подизања свести о важности одговорног
понашања у саобраћају.

"Ми добијамо прилику да се обратимо 3 милиона возача у Србији не само кроз комуникацију, већ и кроз врло иновативне материјале и активацију како би им приближили тему и у ствари урезали у памћење како је то када возиш под дејством алкохола - Неда Ђокић, директорка Хеинекен Србија", Неда Ђокић, директорка Хеинекен Србија.

Током кампање која ће се спроводити од јуна до септембра у пословницама Ауто мото савеза Србије и Ауто мото савез Осигурања у Београду, Зајечару, Новом Саду и Нишу, сви заинтересовани биће у прилици да се кроз едукативни материјал, као и путем активација коришћењем такозваних „пијаних наочара", које симулирају вид под дејством алкохола и уз помоћ којих је могуће јасно уочити разлику између вожње у трезном и алкохолисаном стању, заправо упознају са тим колико је важно да се због себе, али и других учесника, одговорно понашају у саобраћају.

Акција кад иде тура не иде гас и активација са специјалним научарима спроводиће се уочи, али и након овогодишњег Србија Релија.

Очекује нас, по нашим проценама, највише такмичара до сада. У Врњачкој Бањи од 23. до 25. септембра. Учествоваће наш шампион, Европски шампион Душан Борковић, позивам све такмичаре, гледаоце, спонзоре да буду део најзначајнијег такмичења. Као што знамо, рели је краљица аутомобилизма - додао је Милан Николић, генерални секретар Ауто мото савеза Србије.

Интересантно је да ће Борковић од ове године каријеру наставити искључиво у европским и светским рели шампионатима.

"Ја сам 2019. и 2020 сам донео Србији победу на нашем највећем релију после 27 година. Обично су то у претходних 27 година били Бугари, Турци, Румуни, Мађари. Ја сам ту убедљиво победио и једне и друге године. Нажалост, због обавеза у другим шампионатима нисам био у могућности да наступим прошле године. Желим да поновим тај успех и донесем Србији још један тријум на нашем најзначајнијем аутомобилском такмичењу", рекао је Душан Борковић, шампион Србија релија 2019. и 2020. године.

Интересантно је и да је ово истовремено прво партнерство у Србији између националног удружења возача и једног од глобалних лидера у производњи пива и представља велики иновативни искорак у спровођењу бројних активности на тему одговорности у саобраћају и превентивно- безбедоносних акција намењених различитим циљним групама.

недеља, 04. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару