Читај ми!

Ивана Перовић освојила златну медаљу на Европском првенству

Млада српска каратисткиња Ивана Перовић постала је првак Старог континента, пошто је данас у турском граду Газијантепу у финалу била боља од мађарске представнице Аише Бусебе, у категорији преко 68 килограма.

Подсећамо, ради се о петострукој шампионки Србије у млађим категоријама, петострукој шампионки Балкана, бронзаној на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу 2018. године, као и јуниорској шампионки света за 2019. годину.

Колико је пута била првакиња државе, у разним категоријама, нико не зна, али трофеја је заиста много. Сада је `само` сениорка, али каква! Најбоља у Европи, Ивана Перовић.

"Финално такмичење неочекивано је почело сат и по раније, тако да нисмо стигли ни да задрхтимо, да гриземо нокте и бринемо о исходу меча", рекла је у разговору за Радио Београд 1 Иванина мама Весна.

"У време док смо спремали `грицкалице` за праћење преноса преко интернета, назвао нас је Иванин тренер и јавио прелепу вест. Мало је рећи да смо пресрећни, наше дете је постигло огроман успех, мило ми је због толико година одрицања, због њеног труда, због жеље и свих њених надања уочи пута у Турску. Надам се да је то лепа вест за све љубитеље спорта код нас, јер то је и велика ствар за нашу земљу, за све наше добре људе, чиме год се бавили."

Иначе, Ивана Перовић је 2019. године, коју је златним словима исписао овај тада 18-годишњи девојчурак, освајањем титуле јуниорске шампионке света на првенству у Чилеу била проглашена најбољом младом спортисткињом Србије, у избору Олимпијског комитета наше земље, и стала раме уз раме са асовима попут Новака Ђоковића и Тијане Бошковић. Како је почела каријеру које се огледа кроз више од три стотине пехара на витринама, Ивана добро памти.

"Многи су ми предлагали да се бавим кошарком или одбојком, али за мене је карате љубав на први поглед", причала је испред микрофона култне емисије `Време спорта и разоноде`, којој се увек радо враћа.

"Карате ме је привукао због своје креативности, разноликости и могућности да применим разне вежбе које не бих могла да тренирам неки други спорт. Код нас се доста придаје важности тактици и техници, као и менталној припреми. И стварно ми много значи што национални радио прати овај спорт. Није нама толико до популарности, карате нас првенствено духовно и ментално уздиже и васпитава, али лепо је да се чује нешто о успесима спортиста из моје бранше, због неке нове деце која ће се једном њиме бавити...", закључила је Ивана.

понедељак, 05. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару