Читај ми!

Српкиње заустављене на корак од медаља у Истанбулу

Tри репрезентативке из тима Србије у боксу пласирале су се међу осам најбољих на планети на Светском првенству у Истанбулу. Јелени Зекић, Јелени Јанићијевић и Наталији Шадрина мало је недостајало да дођу до медаље у врло јакој конкуренцији из 73 земље света.

На светском првенству боксерки у Истанбулу шест такмичарки је представљало Србију у јакој конкуренцији од 310 боксерки из 73 земље света и постигле историјски успех у нашем женском олимпијском боксу.

Нијансе су одлучиле да се селекција Србије из Турске врати без медаља, али три репрезентативке наше земље су Светски шампионат 2022. завршиле пласиране међу осам најбољих на планети што је један од до сада најбољих резултата.

У Омладинском и спортском објекту Башакшехир у Истанбулу боје Србије браниле су Снежана Шиљковић у категорији до 48 килограма, 50 кг Нина Радовановић, 54 кг Јелена Зекић, 60 кг Наталија Шадрина, 63 кг Јелена Јанићијевић и у категорији до 66 кг Милена Матовић. Репрезентативке Србије на шампионату света у Турској предводили су тренери Марко Тубић, Луис Фромета, Бато Венков, Дарко Радовановић и Стефан Хуберт.

„Боксерски савез Србије презадовољан је издањима наших најбољих боксерки на Светском првенству у Истанбулу. Наше три репрезентативке бориле су се за улазак у полуфинале и тиме сигурну бронзу, након немилосрдн их борби против изуетних противница заустављене су на том походу. Нема разлога за жал, добар резултат је остварен и сада их чека период новог великог рада и припрема за оно што би требало бити круна сезоне, а то је учешће на шампионату Старог континента за сениорке које ће бити одржано у Будви након одузимања домаћинства Русији. Европско првенство заказано је за октобар месец и верујемо да ће наше девојке засијати пуним сјајем, покорити конкуренцију и Србији донети медаље.", истакао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

У четвртфиналним сусретима наше боксерке имале су изузетно тешке противнице. Јелена Зекић борила се против Казахстанке Золаман, Јелена Јанићијевић против Иркиње Бродхарст, док је Шадрина у репризи четвртфинала Светског првенства од пре две године одмерила снаге са Бразилком Ферериром једно од највећих имена на догађају, а освајачица сребрне медаље на Олимпијским играма која је и пре месец дана тријумфовала на Првенству америчке боксерске конфедерације.

„Порази нас боле, не можемо рећи да нам срце није сломљено, веровале смо у медаље, у то да ћемо раширити српску заставу на додели медаља. Бориле смо се до последњег атома снаге, биле максимално мотивисане и храбре до последњег гонга, али шта је ту је, сада се окрећемо новим задацима, пре свега Европском првенству у Будви где нас верујем ништа неће зауставити у јуришу на победничка постоља.", закључила је наша млада репрезентативка Јелена Зекић која је носила српску заставу на свечаном отварању СП у Истанбулу.

понедељак, 05. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару