Читај ми!

Матовићева и Гавриловић за сјајан старт 59. Београдског победника

Традиционални, престижни, други по старини у Европи, боксерски турнир којим се поносимо, “Београдски победник – меморијал Бранко Пешић" прославу 59. рођендана започео је на спектакулран начин.

Након свечане церемоније отварања која је била обојена богатим културном-уметинчким програмом, затим и интонирањем химне "Боже правде" у извођењу Данице Црногорчевић, прва борба шампионата који ће под сводовима Хале спортова "Ранко Жеравица" од 29. марта до 2. априла 2022. угостити учеснике из 21 земље света, у свим категоријама, изнедрила је победу српског репрезентативца Немање Гавриловића.

Част да први изађе у ринг и бори се за прву победу Србије имао је управо вишетруки шампион наше земље, боксер који је осетио сласт тријумфа на "Београдском победнику" 2019. када је заувек уписан на листу освачаја овог престижног такмичења и прикључио се легендама бокса из наше земље које су освајале овај изузетно цењен и вредан трофеј.

Гавриловић је у категорији до 63,5 кг уписао сјајан старт домаћина победом над представником Сијера Леонеа Тамбу Мартина Соргбора 5:0.

Другу победу Србије прве вечери такмичења на 59. "Београдском победнику" извојевала је наша репрезентативка Милена Матовић резултатом 3:2 у категорији до 66 кг одмеривши снаге са Мароканком Оумајмом Бел Ахбиб.

Српски боксери Никола Лазаревић и Халид Јагубзаде нису успели да се прикључе у другој рунди такмичењима колегама из репрезентације, јер су поражени на старту након великих борби.

"Београдски победник - меморијал Бранко Пешић" наставља са мечевима и трасирању пута до новог шампиона који ће бити познат након финалне вечери 2. априла 2022. 

Улаз за све дане такмичења је блесплатан, финала (1. априла жене и 2. априла мушкарци) ће бити преношена уживо на другом програму РТС-а са почетком од 19 часова.

Другог дана такмичења у ринг ће изаћи и освајач бронзе за Србију на Светском шампионату у олимпијском боксу за сениоре 2021. које је одржано у београдској Арени, фантастични крузераш Владимир Мирончиков који ће за прву препреку у категорији до 86 кг имати Јерменца Рафајела Ховхнисјана.  
 
Шампиони "Београдског победника" у његовој дугој историји били су: Богдан Кахриман, Мате Парлов, Јован Џакула, Звонко Вујин, Светомир Белић, Драгомир Вујковић, Љубинко Веселиновић, Тадија Качар, Слободан Качар, Мирко Пузовић, Сретен Мирковић, Миодраг Перуновић, Братислав Ристић, Драган Коновалов, Азиз Салиху, Пламен Јанков, Анте Јосиповић, Иван Рибаћ.

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару