Читај ми!

Удовичић за РТС: Српски спорт померао границе у 2021, обавеза да у овој години буде још бољи

Девет освојених медаља на Олимпјским играма у Токију, пласман фудбалера на Севетско превенство у Катару, нови рекорди Новака Ђоковића обележили су спортску 2021. годину. Протекле године померали смо границе и постизали рекорде што српски спорт обавезује да у овој буде још бољи, оценио је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић каже за РТС да је изузетно поносан на спортске резултате у 2021, оценивши је као годину успеха и победа.

Била је то година померања граница и постизања рекорда и то нас обавезује да у овој будемо још бољи. Девет медаља на Олимпијским играма у Токију, колико је укупно освојено у Атини, Пекингу и Лондону.

Говорећи о другом узастопном олимпијском злату ватерполиста, Удовичић истиче да полупарни делфини треба да буду пример осталим српским спортистима шта значи пожртвовање и како једна екипа функционише као породица као и како треба да се представља своја земља.

Показали су како једна екипа дише и живи као породица, додаје Удовичић.

Удовичић указује и на чињеницу да Србија први пут у историји има три ватерполо клуба у Лиги шампиона и да ће се завршница такмичења као и прошле и ове одржати у Београду.

Осврнувши се да резултате Новака Ђоковића и признање од француског Екипа за најбољег спортисту света у 2021. години, Удовичић наглашава да је српски тенисер категорија за себе.

Обележио је протеклу деценију, има невероватну менталну снагу, побеђује и када је немогуће, додаје Удовичић.

"Утакмица у Португалији пример и за будуће успехе"

Србија је показала да има невероватан спортски дух, најбољег тенисера света, МВП-а НБА лиге, најбољег тренера и ватерплисту света, набољу таеквондисткињу и картисткињу света то је оличење наше земље и кроз спорт се види колико је друштво напредовало, додаје Удовићић.

Говорећи о пласману фудбалске репрезантације на Светско првенство у Катару, Вања Удовичић каже да је селектор Драган Стојковић Пикси изградио тимски дух и поставио нове критеријуме.

"Мислим да ће се утакмица у Португалији у будућности показивати како треба да играте против апсолутног фаворита и да када не одустајете од својих циљева можете да дођете до резултата", сматра Удовичић.

Како каже, уверен је да ће на Светском првенству у Катару српски фудбалери постићи значајнији резултат.

О изградњи националног стадиона

Удовичић наводи да радови на изградњи националног фудбалског стадиона почињу за око месец дана уколико то дозволе временске прилике. Желимо да тиме поставимио нове стандарде фудбалске инфраструктуре и нешто што ће променити Београд и постати његов нови симбол, додаје Удвичић.

Наглашава да се реконструише осам стадиона широм Србије, а да су они у Зајечару, Лозници и Лесковцу су поодмаклој фази, док ће обнова преосталих пет почети током ове године.

"Србија вапи за 'стадионом Уефа 4 стандарда', а тиме желимо да конкуришемо за домаћинства европских такмичења", каже Удовичић.

У склопу златних олимпијских медаља Јоване Прековић и Милице Мандић у Токију, Удовичић се осврнуо на то да је завршена изградња тренинг центра за борилачке спортове (таеквондо, карате и рвање) у Београду. Ове године реконструисаћемо базу за стрељачке спортове на Царевој ћуприји, додаје Удовичић.

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару