Читај ми!

Отворен Сајам спорта у Новом Саду

Једнодневни Сајам спорта, који је отворен у Новом Саду, окупио је преко 120 спортских организација, а посетиоце су дочекали полигони спретности, терени за баскет, фудбал, одбојку, рукомет, атлетику и бројне друге спортове.

На отварању, на у хали Новосадског сајмг, министар омладине и спорта Вања Удовичић поручио је да је управо Сајам спорта место са кога Србија и Нови Сад могу да покажу вредности којима су богати, односно истинске спортске вредности.

"Мени је огромно задовољство што сам данас у граду који је показао да је победник, који се не плаши изазова и који се такмичи са највећим светским градовима и метрополама. И не само да учествује, него и да покаже смелост и храброст да победи. Зато и јесам поносан што сам данас у европској престоници младих и културе", казао је Удовичић.

Он је додао да је Нови Сад уједно и европска престоница спорта, како због појединачних достигнућа спортиста, тако и због организација међународних такмичења, али и врхунским успесима свих удружења која су узела учешће на данашњем Сајму спорта.

Удовичић је истакао да Нови Сад и читава Србија могу да буду поносни на све досадашње спортске резултате, али и да са правом могу очекивати светлу спортску будућност, истакавши да ће малишани, који се данас на Сајму спорта такмиче и пролазе обуке, готово извесно постати носиоци оних најсјајнијих медаља на светским смотрама, али и олимпијским и параолимпијским играма.

Удовичић се том приликом осврнуо и на успехе спортиста Србије на минулој Олимпијади и Параолимпијади.

"Подсетићу вас да смо ове године освојили више медаља него што је то учињено за последња три олимпијска циклуса у Атини, Пекингу и Лондону, те да смо померили све границе и да то не бисмо могли да урадимо без подршке људи са локала и да у наредном периоду желимо да кроз овакве манифестације придобијемо још већи број људи у највећој и наславнијој породици коју има Србија, а то је спортска породица наше земље", навео је Удовичић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић казао је да су код њега присутне бројне емоције када се прошета поред штандова са легендама спорта, олимпијским и параолимпијским шампионима, али и када види велики број деце која се баве спортом.

"Битно је да они буду на спортским теренима, да се друже, јер бављење спортским активностима је важно за ментално здравље и социјализацију. Пре годину и по дана овде је била привремена болница, а данас се одржава оваква манифестација. Не кажу тек тако, да на један динар који уложимо у спорт, уштедимо два динара у здравству", навео је Вучевић.

Вучевић је уједно и захвалио министру Удовичићу што је био уз Нови Сад, како је навео, и када није ишло баш најбоље и када је ишло одлично, уз оцену да је Четврти Сајам спорта на Новосадском сајму апсолутно успео.

Улаз на Сајам спорта је бесплатан, а на стотине малишана током дана ће имати прилику да се упозна са радом бројних спортских клубова, удружења и манифестација.

Неки ће моћи да пронађу спорт који им се допада, неки ће видети шта умеју други вршњаци.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару