Читај ми!

Стрелци без финала, Ђурић шести и у бацању диска на Параолимпијским играм

Српски атлетичар Нејбоша Ђурић освојио је шесто место на Параолимпијским играма у бацању диска, у класи Ф56, док стрелци нису успели да се пласирају у финале. Ласло Шурањи је завршио учешће у дисциплини пушка 10 метара стојећи, а Драган Ристић и Дејан Јокић нису имали успеха у дисциплини 10 метара ваздушна пушка микс.

Ђурић је такмичење на Параолимпијским играма у Токију завршио са два шеста места, пошто је и у бацању кугле заузео исту позицију.

Он је након тог резултата дао емотивну изјаву за РТС извињавајући се свима, али је поручио да ће се боље спремити за наступ у Паризу 2024. године.

Ђурић је диск бацио 39,14 метара и поставио лични рекорд, али то није било довољно јер је Клодини дос Сантош Баптиста дошао до злата са 45,59 метара, што је и нови рекорд Игара.

Сребро је припало Јогешу Катунају из Индије са 44.38, а бронзано одличје је освојио Леонардо Диаз Алдана са Кубе – 43.36.

Што се тиче стрељаштва, Ласло Шурањи је заузео 12. место у квалификацијама у дисциплини 10 метара стојећи, са резултатом 612.6.

У дисциплини 10 метара ваздушна пушка микс, у класи СХ2, Драган Ристић и Дејан Јокић су такође остали без финала – Ристић је био 16. са резултатом 626.1, док се Јокић није ни појавио на борилишту. 

петак, 06. септембар 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару