Читај ми!

Први човек светског бокса заљубљен у Београд, кајмак и шљивовицу – не жели назад у Русију

Поводом обележавања Светског дана бокса, у петак је одржана спортско-забавна манифестација на Тргу Републике у Београду. Један од главних актера манифестације, био је некадашњи светски шампион Рој Џоунс џуниор, који је одржао јавни час за преко 500 боксера из Србије и света. Иначе, главни град наше земље биће домаћин Светског првенства у боксу које ће у "Штарк арени" бити одржано од 26. октобра до шестог новембра.

Тим поводом, председник Светске боксерске организације (АИБА) Умар Кремлев, ексклузивно је говорио за Радио Београд.

"Ово је велика манифестација и веома ми је драго што је Србија светска престоница бокса ове године", рекао је Кремлев нашем колеги Милошу Панићу.

Кремлев је истакао да је био неколико пута у Београду и да је у разговорима са нашим председником дошао до идеје да се организује Светско првенство.

"Боксерски комитет је одлучио да додели домаћинство Светског првенства Београду, не само зато што је Србија обезбедила све услове за организацију током пандемије, већ и због људи који ће у великом броју доћи да посете првенство. Председник републике Србије, Александар Вучић и његов тим су се постарали за сјајне услове. Захваљујем се председнику Вучићу, Влади Републике Србије и српском народу на свему што чине."

О српској престоници имао је да каже само похвале.

"Град је диван и мислим да ће цео свет са радошћу доћи у Београд! Дошао сам овде и чини ми се да сам изашао у шетњу око моје куће. И не желим да напустим престоницу Србије. Имамо мали проблем овде... У Београду смо окупили светске звезде, Роја Џоунса џуниора и младе боксере који ће тек постати шампиони. Проблем је што се ни њима не одлази одавде, желе да остану. Преузео сам одговорност да ћу их све вратити у њихове земље када се све заврши. Сада седим на Тргу Републике, пијем чај и не знам шта да предузмем поводом тога."

Први човек светског бокса пробао је српску кухињу и, како сам каже, на свету не постоји ништа боље.

"Заљубио сам се у вашу кухињу ових дана. Мислим да нигде на свету не постоји ништа слично. Па саветујем свима да дођу макар на ручак или вечеру до Србије", рекао је Кремлев и открио које му је омиљено јело:

"Много је укусних јела и не знам које могу да издвојим. Али мој омиљен прилог јелу је млечни производ који се сервира као кугла сладоледа... Кајмак! Јагњетина са кајмаком је фантастична, то ми је омиљено јело. Пробао сам и ваше национално пиће, ракију. Шљивовица је заиста нешто посебно!"

Да ли је боља и од вотке?

"Мислим да је ракија доста јача од водке. Имам услове и желео бих да овде останем до Светског првенства. Београђанке су најлепше жене света и због свега тога обожавам Београд. Хвала ти Београде и волим те!", поручио је за Радио Београд Умар Кремлев, председник АИБА.

петак, 06. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару