Читај ми!

Перић Ранковићева за РТС о треми, српска пливачица поправила резултат за 17 секунди

Првог дана Параолимпијских игара у Токију једина је од српских представника побеђивала Борислава Перић Ранковић. Актуелна олимпијска шампионка у стоном тенису савладала противнице из Британије и Кинеског Тајпеха, чиме се пласирала у четвртфинале. Наш новинар Ненад Ђуровић разговарао је и са Надом Матић, као и са пливачицом Катарином Драганов-Чордаш, која је била последња у својој квалификационој групи, али је поправила најбољи резултат за чак 17 секунди.

Борислава је за РТС истакла да је имала трему на почетку такмичења.

"Оно што ме радује јесте што полако опуштам трему која је присутна. Ипак, две године нисмо играли никакве турнире. Ово је велика ствар. Надам се да ће из меча у меч све то бити боље и да ћу што дуже трајати у тим мечевима, и истрајати до медаље", рекла је Перић Ранковићева.

Нада Матић је поражена на старту такмичења и мора да тријумфује у следећем мечу уколико жели да настави такмичење.

"Прошли пут сам победила ја, сада је победила она. Када нас две играмо никада се не зна која ће да победи, али сада је она била за нијансу боља и зато је победила", истакла је Матићева.

Српска пливачица Катарина Драганов-Чордаш је била последња у својој квалификационој групи, али Токио напушта изузетно задовољна јер је поправила свој најбољи резултат за чак 17 секунди.

"Нисам имала ни најмању трему. Уживам у свему овоме и мислим да је заправо то кључ свега. Отпливала сам најбољи резултат до сада у животу, 17 секунди од свог најбоље. Заправо, презадовољна сам", истакла је Драганов-Чордашова.

Срспки тим у престоници Јапана полако се комплетира јер стиже бициклиста Милан Петровић.

петак, 06. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару