Читај ми!

Почео је трећи Тур де Коп

Више од стотину активних бициклиста, рекреативаца, љубитеља природе и здравог начина живота окупило се на Копаонику, где је и званично почела трећа манифестација Тур де Коп у организацији нашег четвороструког олимпијца Ивана Стевића.

Трећи Тур де Коп траје од 18. до 22. августа у организацији Ивана Стевића који је на челу асоцијације Тоур де Фун.

Тур де Фан окупља више хиљада бициклиста из Србије и читаве Европе и света, а интересантно је да је Иван Стевић ограничио број учесника догађаја како би сви имали јединствен осећај уживања на нашој планинској лепотицу, Копаонику.

"Тур де Коп није манифестација такмичарског карактера и неће се мерити време бициклистима, овде нема победника јер сви ми који освојимо врхове Копаоника, сви смо ми победници. Циљ ове манифестације је дружење, истраживање планине, лични изазов учесника, забава и окупљање породица око здравих, спортских вредности и здравог начина живота. С тога смо и најпоноснији на оне најмлађе такмичаре, који заједно са својим родитељима успевају да се попну на све врхове и понесу епитет истинских јунака Тур де Копа", истакао је директор Тур де Копа Иван Стевић.

База свим учесницима биће Хотел Путник на Копаонику, а већину ученсика чине породице, које ће се у наредна три дана борити са успонима на нашој најпознатијој планини, које ће се дружити, уживати на Копаонику и имати прилику да упознају нове људе и стекну нова познанства и прикатељства.

Тоур Де Коп је бициклистички, спортско-рекреативни догађај, који се одржавана на Копаонику од 2019. године.

За организацију догађаја, као инспирација, послужио им је несвакидашњи спортски изазов Евереатинг.

Еверестинг представља бициклистички изазов у којем бициклиста у једном дану на успону по свом избору и без прекида, треба да достигне до висине планине Монт Еверест, односно да достигне надморску висину од 8 848м.

У жељи да овај захтеван спортски и бициклистички изазов прилагоде рекреативном спортисти чели људи организације Тоур де Фун организовали су догађај који у два дана и савладавањем четири фантастична копаоничка успона пружа прилику свакоме да у укупном збиру савлада надморску висину до непуних 7 000 м надморске висине.

Такође, на овај начин, учесници Тоур Де Коп јединственог бициклистичког догађаја у прилици су да уз дружење, забаву и нова познанства, упознају природу једне од најлепших српских планина, Копаоника.

Тоур Де Коп је догађај који представља јединствено спортско и бициклистичко искуство. Организује се у циљу промоције и подстицања људи да живе здраво, да подижу свести о бициклизму као спортској активности и активном начину живота.

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару